Sveiks Einār! Vēlējos uzzināt, kādā dziļumā tagad varētu dzīvoties breksis? Doma pagaidām ir mēģināt Daugavas dziļajā krastā ar gruntenēm, kur dziļums būs pie 10m. Un tagad jau kā ēsmu vairāk vajadzētu izmantot makaronus vai ne?
Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.
Sveiks Einār! Vēlējos uzzināt, kādā dziļumā tagad varētu dzīvoties breksis? Doma pagaidām ir mēģināt Daugavas dziļajā krastā ar gruntenēm, kur dziļums būs pie 10m. Un tagad jau kā ēsmu vairāk vajadzētu izmantot makaronus vai ne?
Sveiks.
Pilnīgi noteikti, ka breksis vēl nebūs pie 10 metriem. Nav pamatojuma. Ūdens silts, barības bāzes pietiek un breksis joprojām ir uz kantīm, ja runa ir par Daugavu.
Kas attiecas uz makaroniem, tad tā ir viena no ēsmām. Es gan liktu vienkārši 5 - 8 baltos. Tos arī klāt pie iebarojamās barības. Vislabāk ir uzzināt vietas kur gultne ir nelīdzena. Te uzturas ne tikai brekši.
Dziļumā breksis dodas tikai ap septembra beigām. Nu tā aptuveni, jo daudz ko nosaka ūdens temperatūra, bet tagad noteikti vēl nē!
Uz tādiem, tik stāviem kritumiem, kā tu minēji, brekši parasti nestāv. Tie uzturās lēzenos kritumos kur no 4 - 6 metri ir vismaz 3 metru gara josla.
Nelīdzenu reljefa vietu Daugavā ir atliku likām. Ir tikai jāzina kur iet vecā gultne, un kur ir HESu radīto, applūdušo pļavu, rajoni. šajos rajonos tad arī breksis ir jāmeklē joprojām. Šādas vietas var labi izprast skatoties pēc krastiem. Tie šajās vietās nebūs stāvi, bet gan līdzināsies lēzeniem krastiem. Arī pēc upes plūduma var ļoti viegli noteikt kur būs pie krasta dziļāks un kur seklāks.
Pievieno savu komentāru