Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Jautā badapiicka

Sveiks!

Tā kā mans meituks nule kā pievārēja savu pirmo trofeju - līni, tad jautājums "iz" kulinārijas: Tu līnim tīri nost zvīņas? Lasīju, ka var applaucēt fiksi ar karstu ūdeni un dabūt nost gļotas un tad jau vēlāk tās zvīņas sacepot "pazūd", nu, jeb nejūtas. Šoreiz es pēc "termoapstrādes" tīrīju zvīņas nost, ja Dievs dos nākamo, tad atstāšu ar zvīņām. Gribējās zināt, kā dara līņu specs :)))

Sveiks. Līnim, pirms cepšanas, ar nazi notīru gļotas un noskaloju rendenā ūdenī. Zvīņas netīru, jo tās ir tik smalkas, ka nav nepieciešamības. Tieši otrādi. Tāpat kā tīrot svaigu ķiploku nenoņemu tam pēdējo plāno miziņas kārtu, tāpat atstāju arī līnim smalkās zvīņas, jo kaut kur lasīju, ka tīri labi ar šādām lietām iztīrās cilvēkam zarnu trakts.

Atbildēts: 19.jūlijs 2014, 11:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Komentāri
 
Gļotas vislabāk notīrīt ar rupjo sāli,noskalo,un gatavo tik nost :)
21.07.14
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager