Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Jautā MazaisLOPS

Sveiki!

1.Varetu palūgt recepti kā pareizi uzstaisīt manā putru (puņķi) prekš copes.

2. Pavasarī vaig pēc iespējas smaržīgāku iebarojamo vai īpaši nepārsīlēt ar smaržām(karūsām, karpām, raudām brekšīem)?

3. Kādas ir jūsu domas par "dynamite palete granulām", ja ne šīm tieši tad vispār par granulām?

Liels paldies par asaucību! Ne asaka!

1. Patiesībā ar šiem puņķiem vai ( sopļām) necopēju, bet nevaru noliegt, ka baltajām zivīm šī ēsma, un sevišķi pavasarī, ļoti patīk.

Ieber bļodiņā mannā un pārlej ar aukstu ūdeni. Taču pārlej tik daudz lai mannā būtu vienkārši mitra. Vari noaromatizēt ar anīsu vai vanilīnu, bet dari to ļoti prātīgi, jo zivīm ass aromāts aukstā ūdenī nepatīk. Praktiski uz divām - trim ēdamkarotēm mannas pietiek ar vienu pilienu šo aromātu. Ļauj lai šis aplējums kādu pusstundiņu ievelkās un tad vienkārši samaisi līdz ar ko tūlīt būs redzams vai mīklai ir pareizā konsistence vai nav. Iepildi špricē vai vienkārši celofāna maisiņā kam izdur nelielu caurumiņu. Tāda ir viena versija un ar to pilnīgi pietiek.

2. Uz otro jautājumu jau laikam atbildēju, bet atkārtošos, ka aukstā ūdenī zivīm nepatīk saldas smaržas. Kas attiecās uz asākām, tad mana pieredze rāda, ka piemēram ķiploka uz karpām par daudz nebūs. Protams, nevajadzētu pārspīlēt. Aukstam ūdenim pamēģini pielietot barību kurai pamatā ir zivju milti.

3. Granulas kā tādas lieku klāt brekšu, līņu un karpu copē iebarojamai barībai. Taču tā kā šo barības veidu esmu sācis pētīt tikai trešo gadu, tad tā pareizā recepte vēl tikai top un neņem ļaunā, jo pagaidām atturēšos no kādiem ieteikumiem.:)))

Ne asakas!

Atbildēts: 1.aprīlis 2012, 18:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager