Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā jonyzs

Sveiks, mēģinu izprast karpas pievilināšanas - iebarošanas būtību un jautājums būtu sekojoš: kā pareizi vēlams izlietot šādu barības daudzumu copei uz 3 diennaktīm: 3kg sausās barības + kaņepes kas tiks veidotas bumbās, 3kg trigga vai cream cajouser no nutrabaits jaunajām boilām? Iepriekš pa trīs diennaktīm vairāk par 1 karpu nav izdevies noķert :( gribētos vainot iebarošanas taktiku.

Atbild Aivars Rudzinskis

es laikam pusi iebarotu uzreiz un pārējo sadalītu proporcionāli atlikušajam laikam, ar domu piebarot vēl pāris reizes dienā - laikos, kad copes ir vismazticamākās. pēc katras copes vajadzētu piebarot vēl mazliet. tomēr pareizo stratēģiju var izdomāt tikai zinot karpu koncentrāciju un izmērus. un vēl - nepārspīlē ar kaņepēm, uz tām karpa var tā uzsēsties, ka pat trigga to neinteresēs.

Atbildēts: 19.augusts 2009, 17:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sidla5

Sveicināts Aivar.Mani interesē gruntene ar barotavu.Vai lietojot piem.80.gr barotavu(tā ir uz slīdošas trubiņas),tā taču arī uz reiz kalpo kā svins?Un ja virs šīs barotavas aptuveni 20 cm uz augšu ir štopariņš,vai tas nenodrošina karpas pašaizķeršanos?

Atbild Aivars Rudzinskis

nodrošinās. bet ja nostopēsi barotavu pavisam, būs vēl labāk.

Atbildēts: 19.augusts 2009, 17:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MultiGoofy

Sveiks, Aivar!

Saki, Vai zini kādu labu karpu vietu Ventā?

Atbild Aivars Rudzinskis

sveiks. zinu.

Atbildēts: 19.augusts 2009, 17:50 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pickers

kā rīkojaties jūs,kad strādājot ar marķieri ir neizbēgami zacepi,bet marķieri atstāt ir žēl.ir kādi varianti kā nepazaudēt?lietot kādus clipšus?

Atbild Aivars Rudzinskis

uzsiet visresnāko pīto auklu un mēģināt zacepus raut ārā. citu variantu nav.

Atbildēts: 19.augusts 2009, 17:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rob4iks

Labdien!

Lieta tada, ka es nesen esmu pārvācies dzivot uz baltezeru, un gribeju pajautat vai Baltezera kanāla ir jēga barot ar boilam vai nav??? Vai jūs pashi tur esat ķēruši??? Kādi panākumi???

Atbild Aivars Rudzinskis

par kanālu nezinu, bet abos baltezeros karpas ir un lielas. kanālā gan man liekas tautas par daudz.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 22:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MartinsV

Labdien!

Es gribeju pajautat:

1. Vai gruntsmmakslere ar fiksēto svariņu ir piemerota karpu makšķerēšanai??

2. Vai iespejams ar šo sistēmu makšķerēt dīķī kur ir dūņaina grunte??

Paldies jau iekpriekš!!

Atbild Aivars Rudzinskis

1. jā

2. jā. tikai jācenšas, lai ēsma ar āķi tomēr būtu virs dūņām.

Atbildēts: 15.augusts 2009, 20:42 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dadyboy

sveiks,cik zinu bieži karpenieki makšķerē ar 4 makšķerēm,kā tas saskan ar noteikumu ievērošanu,ir taču divi atļauti un noteikumi jau attiecas arī uz privātajiem ezeriem,dīķiem vai nē.Kā tu komentētu?

Atbild Aivars Rudzinskis

tas, protams, ir kutelīgs jautājums. arī man pašam gadās tā sagrēkot. no vienas puses, ja es visas zivis atlaižu, bet blakus spiningotājs pieskalda piecas līdakas un apēd, tad ....

no otras puses, noteikumi ir noteikumi. manuprāt, karpeniekiem pamazām vajadzētu sākt lobēt atļaut noteikumos 3 karpu makšķeres, sevišķi tur, kur stingri tiek piekopts princips noķer un atlaid.

Atbildēts: 14.augusts 2009, 20:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Boila

Sveiks, Aivar!

Saki kādas ir tavas domas par Nutrabaits boilām, kuras nāk no jaunās partijas? Tautā runā, ka NB nomainījis savu boilu ražotāju un esot pasliktinājusies kvalitāte?

Atbild Aivars Rudzinskis

speciāli lai atbildētu uz šo jautājumu uz latvijas čempionātu paņēmu jauās partijas cream cajouser un tecni spice. ar tām baroju un ar tām ķēru sākot ar otrās dienas pēcpusdienu. pirms tam mēģināju arī citas uz mata. trešajā dienā minētās iebarotās boilas izcirta pārējās vienos vārtos. sektors gan nebija no perpektīvajiem, tādēļ izbaroju tikai 7kg un rezultāts, manuprāt ir ļoti ok. boilās noteikti ir mazāks daudzums smaržas, kas, ilgtermiņā noteikti ir labāk.

Atbildēts: 14.augusts 2009, 20:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kody

Sveiks atkal.

Paldies par izsmeļošu atbildi. Patiesībā ir vērts padomāt. Jautāju par to starpību vienkārši tamdēļ, ka ir radusies iespēja atvest saldētas boilas un mani māca domas vai saldētās ir tik ļoti pārākas par tām, kas ar konservantiem. Palasot literatūru un skatoties gudras filmas Angļi jau slavē dikti saldēto produkciju. :) Varbūt zini kādās temperatūrās tiek glabātas saldētās un cik laika ziņā ir ilgs proces izņemot boilu paku no saldētavas līdz tās ir gatavas, lai liktu uz mata?

Velreiz paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

temperatūras ir atkarīgas no saldētavas, var būt mīnus 4 un var būt mīnus 28. no tā arī atkarīgs atkušanas laiks. bet iebarot un arī uz mata var likt tādas sasalušas - ūdenī tās uzreiz būs ēdamas.

Atbildēts: 14.augusts 2009, 20:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kody

Sveiks Aivar!

Boilas. Pakomentē lūdzu par boilām. Cik liela starpība ir starp Freezer Range Boilies un Shelflife Boilies? Kādi +/- ir abām šīm boilu sērijām. Sorry ja es atkartojos ar šādu jautājumu.

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

saldētas boilas pie mums iegādāties nav iespējams. arī pasūtīt no ārzemēm ne - tās netiek sūtītas pa pastu, jo sabojāsies. saldētās boilās nav konservantu - tā ir to galvenā atšķirība ar shelflife boilām. tieši šo konservantu klātbūtne gatavajās veikalā nopērkamajās boilās padara tās mazāk efektīvas, sevišķi ilgtermiņā. tomēr pēdējos gados konservanti ir kluvuši tik kvalitatīvi un precīzi piemeklēti, ka šī atšķirība ir strauji samazinājusies. tādēļ ir stingri ieteicams izvēlēties vadošo ražotāju gatavās boilas, jo ar konservantu līmeni tur ir zināms balanss. pie mums 99% karpinieku izmanto shelf life boilas, bet anglijā, es domāju, ir otrādi.

toties ar saldētajām boilām ir ķēpa, sevišķi dodoties tālākos izbraucienos - nodrošināt to svaigumu ir sarežģīti. tādēļ veikalā ir nopērkamas boilu somas, kas uztur aukstumu, papildinot tās ar ledus elementiem var uzglabāt saldētās boilas svaigas pat vairākas dienas. tomēr tālākiem braucieniem tas neder, tādēļ jāizvēlas gatavās vai arī vēl viena alternativa - air dried jeb izkaltētas boilas. tādas var glabāties vairakus mēnešus praktiski nezaudējot savas īpašības. kaltētas boilas arī var iegādāties pie boilu rullētājiem, tāpat kā saldētas, bet es šaubos, ka arī tās sūtīs pie mums, jo slēgtā iepakojumā tās tomēr bojājas - tās ir pastāvīgi jāglabā ventilējamā un sausā veidā (kas arī tālākos braucienos ir grūti nodrošināms, jo, piemēram, mašīnā tās vest nav iespējams smaržas/smakas dēļ. tas ir vēl viens iemesls, kādēļ daudzi karpinieki brauc ar pikapiem ar kravas kastēm.

visbeidzot, bet tas gan ir mans personīgs viedoklis, shelf life boilās ir vairāk atraktoru nekā tāda paša nosaukuma saldētajās. dažreiz to var izmantot savā labā. es piemēram mīlu kombinēt gatavās trigga ar paštaisītām, jo gatavās dod efektu copes pirmajās dienās, kamēr paštaisītās labāk darbojas ilgākā termiņā.

Atbildēts: 14.augusts 2009, 02:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager