rēķinies, ka arī boilās un granulās jau ir aromatizētāji, iespējams, arī eļas, tādēļ pārspīlēt ar sastāvdaļām un papildus piejaukumiem šajā gadījumā diez vai vajadzētu. protams, ka jāsaprot, kā tas viss mikss kopā smaržos. ja es kaut ko arī liktu klāt, tad tikai to pašu, kas jau ir boilās, lai vairāk radinātu pie šo konkrēto boilu aromāta. jādomā arī, cik lielu ūdens daudzumu gribi piesmaržināt. piemēram straumē jārēķinās, ka smarža tiek aiznesta prom un veidojas smaržīgs celiņš, pa kuru karpas vieglāk var atrast barību. savukārt stāvošā ūdenī, piebarojot vietu, kur karpas pašas mēdz baroties (kas būtu vispareizāk) aromatizatori noteikti būtu lieki.
saldā ir papildināta ar saldinātāju, bundžās tā nav toties vari pats tās ar kaut ko piesūcināt un paeksperimentēt. tas, ka tā ir lielāka un cietāka, prtams, ir pluss - tā drošāk turas uz mata. izmantojot kukurūzu uz mata lielajām karpām parasti liek vairākus (2-5) graudus, turklāt pēdējo liek mākslīgo peldošo kukurūzu - tad tas viss stāv glītā stabiņā un ir vieglāk pamanēms. šādu kombinacju raudiņas noteikti nespēs nograuzt.