Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā podzins

labdien!

varbūt varat ieteikt vietu, kur Jūs iegādājaties tādas lietas, kā kukurūzu, kaņepes...

P.S. lasiju jautājumu par sāli un karpu - vadošie Anglijas karpu speciālisti iesaka pievienot iebarojamam klāt sāli un izmantot to arī pie boilām, kā konservantu un pat glabāt to sālī. uz sāļajām boilām arī karpa atsaucas ātrāk nekā uz saldajām - pac gan vēl neesmu paspējis izmēģināt, bet nu gan jau :) sāļi un arī asi "ēdieni" nerada sāta sajūtu, tāpēc karpa ilgāk turas pie "galda".

Atbild Aivars Rudzinskis

es pats laika trūkuma dēļ iegādājos visas ne-boilu ēsmas - kukurūzu, kaņepes, tīģerriekstus, lupinus u.c no Dynamite Baits iepakojumos - metāla bundžās un plastmasas pudelēs. tas ir ļoti ērti un kvalitatīvi, nav arī pārāk dārgi un nav jāčakarējas ar gatavošanu. lielos apjomos kukurūzu maisos var iegādāties kādā dzirnavniekā arī. bet arī karpu namā esot kukurūyza lielajos maisos. pērkot no nezināma avota ir jābūt uzmanīgam ar visādām ķīmijām, kas var būt piejauktas.

Atbildēts: 12.marts 2008, 18:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jukums17

Ūdens ir dažreiz dzidrs un dažreiz duļķains, bet pārsvarā dzidrs. Karpas ir apmēram no 2-30(kg). Un ķeru uz makšķer, bet nekas neiznāk, jo viņas manuprāt ir pārāk lielas, un viņas nekas nepiesaista.

Atbild Aivars Rudzinskis

30 kg izklausās brrriesmīgi... varam piebraukt apskatīties. padod ziņu, ja vēlies, 29203940

Atbildēts: 7.marts 2008, 19:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jukums17

Jūs nezinat labu recepti karpām, ko es varētu mājās uztaisīt. Jo man te pilns ar karpām, bet kuras nevar noķert. Mēģināju kartupelus, maizi, kukurūzu arī speciālo mīklu, bet nekas neņem.

Atbild Aivars Rudzinskis

pirmkārt, jāzin kas tas par ūdeni, tad, cik lielas tās karpas un kā tu viņas mēģini ķert. tad domāsim tālāk.

Atbildēts: 6.marts 2008, 17:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā airis

Ja reiz sākts runāt par barībām. Ko varat pateikt par Mainline produktiem?

Atbild Aivars Rudzinskis

neko sliktu pateikt nevaru, jo praktiski nelietoju. katrai markai ir pietiekoši garš produktu klāsts, lai apmierinātu visdažādākās vajadzības visdažādākajās situācijās.

Atbildēts: 5.marts 2008, 20:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RedBull

sveiki, Aivar!

pagaajuso gad pavasarii nopirku Nutrabaits boilas - tigra ice, zemenju utt....rezultaatus vinjas man nedeva, tad Latvijas tirguu paraadiijaas Richworth boilas nopirku paproveet un guvu loti labus rezltaatus!varbuut, ka Nutrabaits boilas nav tik labas kaa vinjas seit ir izreklameetas, jo dzirdeeju arii no citiem makskerniekiem, ka Ricworth boilas esot labaakas.Ko tu par to domaa..?

Atbild Aivars Rudzinskis

man ir zināma pieredze ar Richworth, arī Latvijā ir izdevies ar tām kaut ko noķert. nekādā gadījumā nevar teikt, ka richworth būtu zemas kvalitātes produkts, kā te daži apgalvo. Tā ir viena no vadošajām britu karpu barību ražotājkompānijām un par kvalitāti šaubu nevar būt. viena no samērā acīmredzamām atšķirībām ir tā, ka lielā daļā Richworth produktu ir ļoti augsts mākslīgo atraktoru līmenis, tādēļ tās smaržo izteikti stipri un ilgi šo smaržu nezaudē. karpām, kas boilas redz pirmo reizi, šāds risinājums nav slikts un pirmais rezultāts var būt labāks. Volgā arī Richworth noteikti dod labāku rezultātu vērtējot daudzu sacensību rezultātus. Tevis minētās Nutrabaits Trigga Ice un zemeņu abas tomēr ir auksta ūdens boilas, tās nebūt tik spēcīgi nesmaržo, kā piemēram richworth zemeņu. Nutrabaits galvenā atšķirība, vismaz viņi paši to uzsver un tas ir ietverts nosaukumā, ir boilu augstā barības vērtība un sagremojamība, resp. karpas tās var ēst ļoti daudz un ļoti ilgi un tām no tām būs ļoti labi.

Atbildēts: 5.marts 2008, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivsaivis

Sveiks Aivar.Pie šādim laika apstākļiem,kad varētu reāli sākt ķert karpas kurzemes pusē,lielā dīķī.Kur agrā pavasarī karpas labāk meklēt.Joprpjām dīķa dziļākajā vietā?Vai jau pie niedru malas.Un kādu tautas klases iebarojamo receptīti lūdzu.Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

šis gads ir tik jocīgs, ka iepriekšējā pieredze var arī nenoderēt. man agrā pavasarī ir ķērušās gan dziļumos gan arī seklumos, kuri vasarā ir aizauguši ar lēpēm un citām zālēm. iespējams, tiešī šādās vietās tām ir vieglāk atrast dabisko barību. ja ir iespēja, pievērs uzmanību ūdens temperatūrai dažādās vietās, karpai patiks, kur siltāks. un vēro ūdeni, arī šajā laikā kāda var sevi parādīt izlecot vai izgriežoties. tur arī meklē. kad sākt - tas vairāk no tevis paša atkarīgs, cik lielu aukstumu un slapjdraņķi vari izturēt. viens otrs te makšķerē jau kopš jaunā gada.

Atbildēts: 2.marts 2008, 22:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jerk

Sveiks, Aivar!

klausot tavam profesionāļa padomam, par to vajag sākt experimentēt ar viena ražotāja boilām, radās jautājums kuras tās varētu būt?

ceru uz aprīļa vidu- beigām stradāt ar Triga Ice ( kuras paredzētas aukstam ūdenim). uz ko orientēties tālāk?

P.S. paldies par padomu.

nevēlos mētāties

Atbild Aivars Rudzinskis

trigga ice patiešām ir laba boila, turklāt ne tikai aukstam ūdenim. lieto to nepārtraukti un arī vasarā būsi apmierināts.

Atbildēts: 2.marts 2008, 22:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigaigars

SVEIKI VAI JUS ZINAT KADU FIRMU KURA PARDOD KARPU BARIBU VISMAZ5KG PAKAS UN PAR SAPRATIGU CENU (LIIDZ 10LS)

PALDIES

Atbild Aivars Rudzinskis

labāk nopērc puskilogramu labu boilu nekā 5 kg mēslu. tu pats daudz ēd ēdienus, kas maksā zem 2 ls kilogramā? karpa nav cūka. visi šie lētie mēsli tikai piesārņo ūdeņus un pēc tiem neviena karpa tuvumā neturas. ja nu tev ļoti vajag to kvantumu par mazu naudu, nopērc kukurūzu kādā dzirnavniekā, noplaucē vai pavāri, lai uzbriest un strādā ar to. vari pievienot kādu atraktoru vai aromatizatoru, tikai uz šiem gan netaupi, tad jau labāk neko nelikt klāt. 3-5 dienas pastāvējusi un ieskābusi/ierūgusi kukurūza ir vēl labāka, to neaiztiks brekši un citas sīkās zivis. to var izmantot iebarošanai un uz āķa vai mata. tikai nebaro pārāk daudz, kukurūza lēni pārstrādājas vēderā un karpas var ātri piebaroties un aiziet pačučēt.

Atbildēts: 20.februāris 2008, 17:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Aivar!

Kādas auklas īsti tiek izmantotas par pavadiņām karpu copē. Respektīvi, kā pamatauklu uz spoles tinu aptuveni 0,30 mm monofīlo (šoklīderi Latvijas apstākļos neizmantošu), bet pavadiņas pārsvarā cik esmu pētījis karpu filmās ir no pītās auklas. Vai kā pavadiņu var izmantot jebkuru pīto auklu? Jo tajās karpu filmās viņi izmanto kaut kādas tādas pītās auklas, kurām tiek noņemts virsējais slānis, ja es pareizi saprotu. Kādu auklu kā pavadiņu tu ieteiktu izmantot un aptuveni cik resnu?

Otra lieta ir par mezglu līmēšanu. Vai mezglu līmēšanai var izmantot jebkuru superlīmi? Vai nav tā, ka nespeciālās līmes saēd auklu un līdz ar to ir viegli noraut? Liels paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

par pavadiņām rakstīju vienā no iepriekšējiem jautājumiem, izlasi un tad jautā, ja ir kāds konkrētāks jautājums. iesākumam latvijas apstākļos vislabāk būtu kombinētā Mantis no Kryston, tur iepakojumā ir visa instrukcija, kā lietot. kamēr neesi kļuvis par karpu izvadīšanas supermeistaru, ņem 25lb izmēru.

Atbildēts: 15.februāris 2008, 17:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RaimondsT

Labdien. Pāris jautājumi par barībām. Ja piebarojam ar paštaisītu mixi, kas sastāv no boilām, granulām, kaņepēm, tīģerriekstiem un citiem gardumiem, vai nav tā, ka pievienojot kādu aromatizētāju vai eļļu, tie nomāc šo dabīgo produktu apetelīgo smaržu un viss ieguldījums kaņepēs utt. ir veltīgs?

Un vēl par kukurūzu. Kāda pieredze ir ar speciālo gatavo ārzemju kukurūzu bundžās, kas ir lielgraudaināka un cietāka? Man liekas, ka karpas labprātāk mielojas ar parasto saldo, bet tad protams ir mocības ar to, ka sīkās raudiņas utt. sagādā problēmas. Vai lielajām karpām ir kāda atšķirība gaumē? Es šeit domāju nevis piebarošanu, bet spraušanu uz mata. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

rēķinies, ka arī boilās un granulās jau ir aromatizētāji, iespējams, arī eļas, tādēļ pārspīlēt ar sastāvdaļām un papildus piejaukumiem šajā gadījumā diez vai vajadzētu. protams, ka jāsaprot, kā tas viss mikss kopā smaržos. ja es kaut ko arī liktu klāt, tad tikai to pašu, kas jau ir boilās, lai vairāk radinātu pie šo konkrēto boilu aromāta. jādomā arī, cik lielu ūdens daudzumu gribi piesmaržināt. piemēram straumē jārēķinās, ka smarža tiek aiznesta prom un veidojas smaržīgs celiņš, pa kuru karpas vieglāk var atrast barību. savukārt stāvošā ūdenī, piebarojot vietu, kur karpas pašas mēdz baroties (kas būtu vispareizāk) aromatizatori noteikti būtu lieki.

saldā ir papildināta ar saldinātāju, bundžās tā nav toties vari pats tās ar kaut ko piesūcināt un paeksperimentēt. tas, ka tā ir lielāka un cietāka, prtams, ir pluss - tā drošāk turas uz mata. izmantojot kukurūzu uz mata lielajām karpām parasti liek vairākus (2-5) graudus, turklāt pēdējo liek mākslīgo peldošo kukurūzu - tad tas viss stāv glītā stabiņā un ir vieglāk pamanēms. šādu kombinacju raudiņas noteikti nespēs nograuzt.

Atbildēts: 15.februāris 2008, 17:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager