Par brekšiem nezinu, bet karpu cope ir ļoti plaša pasaule. Jo vairāk ar to saskarsies, jo interesantāk paliks, tici man. Tas ir kā jaunu grāmatu vai seriālu sākt.
Kas attiecas par vietu upē, es domāju, ka tur ir pilnīgi vienalga, kur viņu barot. Lieta tā, ka iebarotās barības smaržu ļoti precīzi nes pa straumi uz leju un karpa ļoti precīzi pa to līniju nāk tai pretī. Līdz ar to, ir svarīgi pieturēties pie šīs taisnās līnijas un copēt tieši uz tās. Un nevis tuvāk vai tālāk. Principā, copējot upē, ir jāaizmirst viss, kas zināms par karpu copi dīķos un ezeros, tas nāks tikai par labu.
Tas pats attiecas uz dziļumiem, upē tiem nav īpašas nozīmes, jo gan ūdens temperatūra, gan skābekļa daudzums ūdenī ir praktiski visur vienāds, straume maisa ūdeni. Vienīgais, ko der atcerēties, ka straume ir mazāka pie grunts nekā virspusē un tapēc barību nes mazāk. bet jebkurā gadījumā - ķert upē var praktiski jebkurā punktā. daudz svarīgāk ir izvēlēties vietu, kur tuvumā varētu būt karpas “mājas” - kādi sakrituši koki, piemēram.
Par barībām un ēsmām tavos apstākļos vispār nav ko cepties. jebkura laba karpu ēsma būs laba un karpa to labprāt ēdīs. ja ne uzreiz, tad pēc nelielas iebarošanas jau noteikti. Redz, dīķos, kur daudz makšķernieku un visi baro ar visādām labām lietām, karpai ir iespēja izvēlēties, kam sēsties kamanās. Tavā gadījumā, ja konkurences nav, tava ēsma vienalga būs gana laba. Tikai nevajag nekādus mēslus likt - kaut kādas lētās kreisās boilas, piemēram. Derēs gan konservēta kukurūza, gan krāsaini smaržīgi popapi, gan, protams, kvalitatīvās barības boilas.
Kas attiecas uz laikiem, tad gan upēs, gan ezeros ir svarīga ūdens temperatūra. Jo tā augstāka un ūdens siltāks, jo vairāk karpa spēj apēst un sagremot. Redz, ēst jau viņa ēd arī ziemā, vienkārši tad tā ļoti ilgi pārstrādā apēsto. Bet vienkāršā valodā runājot, 8-10 grādi ūdenī ir tas laiks, kad karpas ķeras jau samērā aktīvi. Tā kā ņemt talkā termometru un uz priekšu.