Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā motion

Varētu kādu labu karpu dīķi vai ezeru ieteikt Dobeles rajona?

Atbild Aivars Rudzinskis

tērvetes ūdenskrātuve, apsaimnieko Latvijas Valsts meži un laiž iekšā karpas, cik zinu. otrs variants, kur noteikti var tikt pie lielākām karpām ir vipēdes ezers.

Atbildēts: 14.jūnijs 2011, 01:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zefirs

Sveiks!

Ja man boilas nedēļas 3 ir stāvējušas istabas temperatūrā atsevišķā maisā viņas nav vecas? Tur nevar būt iemetusies pārtikas ēde vai kas tāds? Ja jā, tad kā boilas pareizi glabāt, ja man nav speciālās boilu somas?

Atbild Aivars Rudzinskis

boilas, kas pirktas nesaldētas parastos iepakojumos, var glabāt praktiski jebkādos apstākļos, tām nekas nenotiks. saldētās boilas glabā saldētavā vai izkaltē.

Atbildēts: 14.jūnijs 2011, 01:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zefirs

Sveiks!

Pastāsti vai veidojot pavadas ir jāņem nost tas cieti zaļais pārklājums un, ja ir tad kādēļ? Kāpēc tad ražotāji nevar ražot pavadas bez zaļā slāņa? Un ar ko viņu labāk lobīt?

Atbild Aivars Rudzinskis

šādas pavadiņas sauc par kombinētām. tas tādēļ, ka pavadiņu veido itkā sastāvošu no diviem dažādiem materiāliem. lielākā pavadiņas daļa ir cietāka un tur pārklājumu atstāj. savukārt pāris centimetrus virs āķa pārklājumu noņem tādējādi padarot to daudz mīkstāku un āķi daudz kustīgāku, kā rezultātā tas drošāk ieķeras karpas mutē. tāpat izolāciju ņem nost no mata, ja visu pavadiņu ar matu sien no viena materiāla izmantojot bezmezgla mezglu. tādā veidā ļoti ērti un vienkārši uzsien kombinēto pavadiņu, ko citā variantā varētu veidot no cieta fluorkarpbona un mīkstas pītās auklas, piemēram. cieta pavadiņas augšējā garākā daļa nodrošina mazāku iespēju pavadiņai sapīties metienā, kā arī to, ka nogrimstot tā nogulsies daudzmaz taisni nevis mudžeklī, kā bieži darītu pavadiņa, kas sastāvētu tikai no mīkstā materiāla. izolāciju noņem ar speciālu instrumentu, bet var to darīt arī ar nagiem, zobiem, neasu nazi utml. galvenais - nesabojāt iekšējo daļu, jo tieši tā nodrošina pavadiņas izturību. izolāciju daudz vienkāršāk noņemt, ja attiecīgo vietu paturēs virs tvaika vai pat iemērks verdošā ūdenī.

Atbildēts: 14.jūnijs 2011, 00:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Wild_Carp

Sveicināts vēlreiz meistar!

Vai vari pastāstīt kādas garšas un ražotāju boilas ir tavā top 5?

Atbild Aivars Rudzinskis

trigga (dažādos veidos), trigga ice, pulse, RH monster crab, nutrabaits cream cahouser, BFM Salmon Caviar & Balck Pepper

Atbildēts: 12.jūnijs 2011, 00:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karlos

Sveiks!

Vai esi ko dzirdējis par ASV ražotajām FOODSOURCE lures (Carp candy) boilām? Tādas mīkstas kā želejkonfektes. Var būt pat esi uz viņām ķēris?!

Atbild Aivars Rudzinskis

nav gadījies mēģināt. izmēģini, pastāsti.

Atbildēts: 10.jūnijs 2011, 02:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Wild_Carp

Sveiks, Cienījamo meistar!

jautājums tāds, ar kāda izmēra boilām labāk copēt pašlaik lielā karstumā?? vai boilu izmēram jābūt lielākam vai mazākam??? uncik liela ir tam nozīme, pārsvarā copēju uz 14 mm.

un taisot sniegavīru vai piemēram 18 mm vai pat lielākas boilas nebūs ēsma pa lielu??? Karpas šajā ezerā ir no 7 - 13 kg.

paldies par atbildi jau iepriekš

Atbild Aivars Rudzinskis

ēsmas izmēram ar karpu izmēru nav nekāda sakara, tas pierādījies simtiem reižu. mazākas ēsmas parasti lieto, kad karpas ir mazāk aktīvas vai uzmanīgākas. lielākas liek tad, kad cope kļūst aktīvāka - lielāku ēsmu var pamanīt no lielāka attāluma un arī smaržas izdalās vairāk. runājot par karstumu - svarīgāk ir skābekļa daudzums ūdenī un paša ūdens temperatūra. vairāk orientējies pēc tā. tiesa, karstums padara pašu makšķernieku nedaudz apdullušu (pēc sevis spriežu), tapēc arī mēdz gadīties visādi. lielā karstumā copēt iesaku tiem, kam viss jau iepriekš izdomāts un tehnika atstrādāta līdz automātismam. toties naktis ir ideālas...

Atbildēts: 9.jūnijs 2011, 02:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā double_tt

Vai var karpām izbarot vēcās boilas kuras ir palikušas cietas?

Atbild Aivars Rudzinskis

var.

Atbildēts: 9.jūnijs 2011, 02:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aaapsis

Sveiks!

Tātad, ja es sabēru 400-500 gr. augstas atraktivitātes boilu, tad stratēģija bija absolūti garām? Ja augstas atraktivitātes boilas liek tikai uz mata, tad kā lai es to kilogramu iztērēju? Nu nav īsti saprotama stratēģija iebarošanai.

Atbild Aivars Rudzinskis

nē, nu nav tā, ka pilnīgi garām, kaut kas jau ķeras arī pie tāda plāna, bet uz biežām copēm šitā nevar cerēt.

Atbildēts: 7.jūnijs 2011, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zenits

Sveiks Avair.

Man radās parīs jautajumi?

1) man ir tāda situācija ka savā copes vietā kur mit karpas ir ļoti precīzi jaiemet( pat ļoti precizi,nepateiksu cik metri no ideālas iemešanas vietas jālidina) metrs kļūda un cope nebūs, itkā tai vietai varu piet galīgi klāt, bet tad sanāk ka man boila jāmet 2 metri no krasta, esmu mēģinājis, bet cope nava?? pats paeeju nostāk un sēžu un gaidu!

2) gribās pajautāt par barībām( tas taka uz rudeni vairāk) man ir iespēja izmantot barībā vai likt uz mata lopbarības audzētu kukurūzu, no vālites ņemti) cik zinu, tad tur ir ļoti daudz enerģija iekšā! vai ir bijusi darīšana ar tādu kukurūzu??

Ne asakas.

2) jauta

Atbild Aivars Rudzinskis

1. nu tā bieži gadās, ka precīzi jāmet. jātrenējas. tuvu pieiet, protams, var, bet zivis aizbaidīsi. ja bieži staigāsi, tās var vairs nerādīties. bet nav jau tā, ka tā ir vienīgā vieta, pameklē vēl kādu, lai nav vislaik jāpresē vienā vietā, karpas no tās pazudīs agrāk vai vēlāk.

2. kukurūzu vajag mērcēt un vārīt, barot var, tikai rēķinies, ka karpas ar to ātri piesātinās, ilgi gremo. parasti ar to baro tur, kur karpu daudz un nepieciešams daudz barības un nepastāv liels risks pārbarot.

Atbildēts: 6.jūnijs 2011, 00:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kungs

Sveiks Aivar! Hi-End klases inventārs, kāti Free Spirit HI-S 200, lūdzu izsaki savu viedokli par šiem kātiem un vai kāds tirgo Latvijā. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

a ko es varu pateikt par to, kas ir hi-end? ka tas ir hi-end. Latvijā netirgo, tirgo Lietuvā un Anglijā.

Atbildēts: 6.jūnijs 2011, 00:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager