par olām - parasti aptuveni 4 olas uz 0,5 kg miksa, bet tas var nedaudz mainīties atkarībā no olu izmēra, sķidro atraktoru un barības vielu pievienošanas un paša miksa. tādēļ parasti jauc, teiksim, 4 olas kopā ar visiem šķidrumiem un pulveriem un tad pievieno miksu tik ilgi, kamēr mīkla ir sasniegusi vajadzīgo konsistenci - tā nelīp pie rokām, bet nav arī pārāk cieta un sausa, labi rullējas boilās. mazliet vairāk vai mazāk miksa boilas īpašības diez ko nemainīs.
par to, cik kuras papildvielas pievienot. iesākumam vajadzētu vadīties pēc tā, kas rakstīts uz iepakojuma. ja tur raksta, ka uz 1 mārciņu, kas ir mazliet zem pus kg un atbilst 4 olām, vajag 4ml šķidruma, tad tos arī liec. var arī vadīties pēc tā, kas rakstīts melnajā grāmatiņā, parasti jau būs daudzmaz tas pats. jebkuru no papildielām noteikti var likt arī mazāk, toties ar vairāk likšanu jābūt uzmanīgam. atraktorus (nutrafruits, šokolāde utml) noteikti nevajadzētu īpaši pārdozēt, jo tā ir ķīmija. kaut gan, ja gribas ļoti stipri smaržojošu boilu, var nākties likt vairāk. tomēr labāk ir nevis likt to pašā boilā, bet gan dazuus pilienus pēc tam maisiņā, kurā ievieto boilas saldēšanai. savukārt tādas garšīgas barības vielas, kā nutramino, GLM extract, Betaine u.c. var gāzt klāt, cik nav žēl un cik maks atļauj. arī eļļas.
jautājums - priekš kam tev Preservabait? tas ir konservants, kas boilu vērtīgāku nu noteikti nepadara, drīzāk otrādi. tāds ir lietojams tikai tad, kad gribi iegūt tādas boilas, kas stāvēs tāpat kā veikala boilas. parasti tā nedara, bet gan gatavās boilas pēc nelielas apžāvēšanas vai nu sasaldē, vai žāvē labi vēdinātā vietā kādu nedēļu - divas. abos gadījumos boilas saglabāsies pietiekoši ilgi.
Vai vari ieteikt vēl kaut ko ko pievienot klāt, lai boila karpai būtu našķis un pievilktu tās kā magnēts. Es domāju par tām kā jau Tu rakstīji garšīgajām barības vielām. Specializētie veikali pēc karpu čempja sacensībām ir izslaucīti TUKŠI. :) Varbūt parastajos lielveikalos kaut kādu tevis ieteiktu superzālīti var iegādāties. Doma taisīt šokolādes un dzērvenes boilas.
Paldies.
Pievieno savu komentāru