Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā JanisC4

Sveicināts!

Godaājamais lielmeister, vēletos uzināt Jūsu viedokli par aminoskābju izmantošanu piebarošanas boilu apstrādei, kā arī cik ilgi vajadzētu mērcēt iebarojamās boilas, arī uz mata liekamās.... kāda būtu vēlamā šķiduma koncenttrācija un mērcēšanas laiks , kāds aminoskābju koteilis būtu optimālākais.

Vēlamais mēŗķis - ātrāks piebarojamās barības darbības laika sākums, ne pārāk dzidrā un siltā udenī. Paldies!

uz mata liekamās dipojam. jo ilgāk, jo labāk. var dažas minūtes, ilgstošākam efektam - dienas, nedēļas, mēneši. jo ilgāk dipojam, jo dziļāk tas boilā iesūcas un attiecīgi ilgāk arī ūdenī izplatās. dipos ir aminoskābes pareizā koncentrācijā plus atraktors. ļoti labi ir arī spreji, uzpūt pirms iemetiena un efekts rokā. nez kādēļ pie mums reti, kas šos izmanto, kaut gan rezultāts tiešām ir neslikts. turklāt pūst var visneiedomajamākās kombinācijas. iebarojamās boilas arī var apviļāt, piemēram, ar kādu no mainline enhancer vai kaut vai multimino, tomēr jārēķinās, ka jebkura tāda boilu apstrāde izmainīs to garšu un, iespējams, karpas pievilinās, bet nelabas garšas dēļ karpas tās boilas neēdīs. iebarošanas ar boilām ideja jau ir tajā, lai karpas uz konkrētām boilām "uzsēstos". jāsaprot, ka labu ražotāju boilās sastāvs, tai skaitā aminoskābju komplekts ir optimālā līmenī un mainīt šo balansu ir riskanti - kaut vai minētās garšas dēļ. lai iebarojamās boilas strādātu ātrāk ir vairāki ļoti efektīvi risinājumi: 1. kombinēt barības boilas, kas parasti ir tumšas ar spilgtām augstas atraktivitātes boilām (vizuālais un smaržas efekts). piemēram, barot ar trigga un tecni-spice kombinācijā 5:1 2. barojamās boilas pārgriezt uz pusēm vai smalcināt- griezuma vietā iekšā esošie aromāti, tai skaitā aminoskābes izplatīsies daudz straujāk. 3. apliet barojamās boilas ar verdošu ūdeni tieši pirms iebarošanas. 4. kādu pusstundu boilas pamērcēt ezera ūdenī. sevišķi, ja baro ar paštaisītām žāvētām boilām - pēc izmērcēšanas tās kļūst kā svaigas. ja ar to ir par maz, tad jādarbina granulas (pellets) - tās šķīst ūdenī un izplata tajās esošās barības vielas krietni ātrāk par boilām. tikai jārēķinās, ka pēc pāris stundām būs izšķīdušas un nāksies papildināt, arī naktī. tad nak birstošās barības, kuras jau var piesūcināt ar visu pēc sirds patikas - tās veidos zemūdens mākoņus un vispār nav apēdamas, toties ātri aizskalosies un baltās zivis notiesās minūtēs. resp - jo ātrāks efekts, jo īsāku laiku tas darbojas un otrādi.

Atbildēts: 18.jūnijs 2013, 00:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager