Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā alisdz

Sveicināts!!!

Tu vienmēr uzsver ,ka ir jāizmanto kvalitatīvas boilas.

Cik kvalitatīvas ir mazāk pazīstamāko firmu boilas un tās kuras tirgo veikalos 2-4 santīmi gabalā?

Kas ir Trigga boilās?

Ko nozīmē scopex?

Ko tu domā par KG1 boilām.

ar boilu kvalitāti ir tāpat, kā ar ēdiena kvalitāti. var ēst hotdogus uz ielas, bulciņas vai arī svaigus salātus, dārzeņus, augļus vai tamlīdzīgi. kā jau esmu skaidrojis, ir tā sauktās high attract boilas, kuras varētu salīdzināt ar konfektēm - tāpat, kā cilvēki, arī karpas uz tām uzķeras, turklāt arī tad, kad ēst nemaz negribas. high attract boilas galvenā pazīme ir spēcīga smarža, spilgta krāsa. kas ir pārējais sastāvs -to mēs nespējam just, jo smarža nomāc to signālu, kas nāk no pārējām boilas sastāvdaļām. tomēr karpa to jūt un spēj atšķirt, vai tas ir kaut kas ēdams un vērtīgs, vai ne. turklāt jārēķinās, ka karpas tāpat kā cilvēki - ir gudrāki un dumjāki eksemplāri. piemēram, Radutā jau ceturtajās sacensībās lielākā izvilktā zivs - 23kg, ir viena un tā pati. tajā pat laikā ir skaidrs, ka vēl lielāku zivju tur nav mazums, vienkārši šī ir ievērojami dumjāka, ja tik bieži uzķeras. dumjāku karpu var noķert ar sliktāku boilu un arī sliktāku aprīkojumu, gudrākai vajag nopietnāku pieeju. pa lielam runājot- jo lielka karpa, jo gudrāka un pieredzējušāka tā ir, izņemot atsevišķus indivīdus...

tad lūk, lai noķertu lielāku un gudrāku karpu, vajag to kaut kā piemānīt. jo viņa to smaržīgo boilu noteikti atradīs, bet mutē neņems, jo tā viņai saistās ar briesmām. gudra karpa, iespējams, to rūpīgi izpētīs, kā tā kustas, ja tai pakustina ūdeni apkārt un arī vai tā nav kaut kur piesieta. lai gudru karpu piemānītu ar barības palīdzību (jo padarīt āķi un pavadiņu pilnīgi neredzamu mēs vienkārši nevaram) ir jāpiestrādā ar barības boilām. tās ir tādas boilas, kas ir vērtīga barības viela, tā karpai ne tikai patīk pēc smaržas, bet arī labi garšo, ātri sagremojas un spēj apmierināt visas vajadzības pēc pārtikas, vitamīniem un citām svarīgām barības komponentēm. līdz ar to karpa tādas boilas var ēst un ēst stundām, dienām un mēnešiem. ilgstoši barojoties ar šādu barību, karpa pamazām zaudē modrību un kļūst arvien negausīgāka, kas dod mums cerību, ka tā nepamanīs pavadiņu. otrs iemesls, kad karpa strauji zaudē modrību, ir tad, ja tā vairs nav viena, bet apkārt parādās reāla konkurence - vairākas karpas vienuviet barojoties cīnās savā starpā par barību un tādā veidā daudz drošāk uzķeras.

lai izgatavotu kvalitatīvu boilu (gan barības, gan augstas atraktivitātes), ir jāiegulda daudz naudas dažādu sastāvdaļu sakomplektēšanai un arī pareizās receptes testēšanai. lielie ražotāji to dara nepārtraukti, par mazākajiem nav tik lielas pārliecības. tomēr vienmēr ir iespēja recepti kaut kā pilnībā vai daļēji nospiest. tomēr labas boilas ražošanā ir jāizmanto krietni dārgākas sastāvdaļas, kas padara pašu boilu dārgāku. atcerēsimies arī, ka boilu ražošana ir liels bizness, kur tāpat ir svarīgi gan ražošanas apjomi, gan pašizmaksa, gan cena, gan marketinga izmaksas. tāpat arī pastāv milzums krāpnieku, kas izmanto lielo pieprasījumu un cenšas nopelnīt uz tā rēķina, ka cilvēks bez zivs palīdzības diez ko nav spējīgs noteikt produkta kvalitāti. tā kā secinājumus izdari pats.

kas attiecas uz tirdzniecību pa gabaliem, tas nu ir pilnīgs sviests, kaut vai tādēļ, ka nav zināms, cik ilgi tādā atvērtā veidā boilas ir dzīvojušas un pa cik smirdīgām un sapīpētām rokām izgājušas. anglijā neviens boilas pa gabaliem nepārdod un nepērk, un specializētajos karpu makšķerēšanas veikalos Latvijā arī ne. boilu tirdznecība pa gabaliem ir taisnais ceļš uz frāzi "boilas pie mums nestrādā". paldies dievam, lielākā daļa veikalnieku no šādas tirdzniecības pamazām atsakās.

Trigga ir vienīgā Nutrabaits boila, kurai ražotājs recepti tur pilnīgā noslēpumā. pārējām nutrabaits boilām ir daudz maz izskaidrots, kas tur ir iekšā un no tā var bieži izdarīt kaut kādus secinājumus. tomēr arī šeit ražotājs pasaka priekšā, ka tā tomēr vairāk ir barības boila un savus labākos rezultātus dod ilgtermiņā, kaut gan neiztrūkst arī gadījumi, kad karpas uzķeras uz Triggu pusstundu pēc copes sākuma. tāpat netiek slēpts, ka tā ir vairāk vasaras boila un aukstam ūdenim ir radīta Trigga Ice.

Scopex un KG1 ir Richworth izdomāti nosaukumi. Richworth nevienai savai boilai neatklāj sastāvu kā arī nedod kaut cik skaidras norādes to lietošanai. tomēr abas šīs boilas ir labas un nes labus rezultātus gan īstermiņā gan ilgtermiņā. īstas skaidrības, kad un kādos apstākļos tās lietot, gan man nav.

Atbildēts: 18.oktobris 2008, 02:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager