Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā RenarsB

Labdien! Biju nedēļas nogalē aizbraucis uz copi uz jaunu vietu, kur uz grunts bija nedaudz dūņa, nolēmu izmantot pop-up kombinācijā ar shelf life boilu. Parasti aprobežojos tikai ar grimstošu boilu, kas lieliski strādāja. Pēc 1.5-2h pārmetot izteikti tomēr jūt pop-up smaržu, bet ne grimstošās boilas smaržu. Jautājums ir tāds, uz ko tad īsti pievilina to karpu, uz pop-up vai bottom bait? Ja uz pop-up, vai tad shelf life boilas kvalitāte ir svarīga?

viss ir svarīgs karpu makšķerēšanā, katra nianse. tomēr tas, ka kāda boila pēc zināma liak ūdenī zaudē savu smaržu, vēl nenozīmē, ka uz to neķersies. karpas degums ir daudz jūtīgāks par mūsējo un tā jūt ne tikai ļoti vāju smaržas atlikumu, bet arī virkni citu signālu, ko nes boilas sastāvā esošās barības sastāvdaļas. ja uz grants ir nedaudz dūņas, tad vajadzētu censties atrast mazus pleķīšus, kur to nav. tie veidojas karpām aktīvi barojoties, turklāt viņas tajos arvien atgriežas. un arī grimstošā boila uz tāda pleķīša strādā krietni labāk.

Atbildēts: 16.jūnijs 2014, 12:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager