Karpas, atšķirībā no mums cilvēkiem, nedala smaržas saldās un zivīgās. Tādu iedalījumu ir izdarījuši cilvēki tādēl, ka tas ir ļoti vienkāršs un katram saprotams. patiesībā ar karpas izpratni par smaržām tādam iedalījumam nav nekāda sakara. vēl jo vairāk tādam iedalījumam nav nekāda sakara ar ūdens temperatūru un sezonu. daudz būtiskāki faktori ir, piemēram, kā kura sastāvdaļa ūdenī izplatās (ātrāk, lēnāk) un, protams, daudzi citi. Ja minam halibut peletes (paltuss gan ir zivs nevis dzīvnieks), tad tās ir ļoti ļoti bagātas ar eļļu, kas izplatās jo labāk jo siltāks ir ūdens. savukārt aukstā ūdenī tās patiesībā strādā daudz švakāk. Tāpat tāda ēļļaina bariba aukstā ūdenī ir grūtāk sagremojama, resp. karpa daudz mazāk apēd un daudz ātrāk pieēdas. savukārt siltā ūdenī karpa var ēst halibut peletes ļoti lielos apjomos. jā,un tās ļoti garšo samiem! Un, halibut (pelešu gadījumā) nekādā gadījumā nav uzskatāms par aromātu. aromāti ir ķīmiskas vai bioloģiskas izcelsmes piedevas, ko pievieno barībai smaržas radīšanai, lai ēsmu atšķirtu no citām un arī papildus pievilinātu zivis.
vienā vārdā atbildot - makšķerniekam ir 2 iespējas - eksperimentēt ar visu pieejamo barību klāstu un mēģināt atrast, kas kurā brīdī labāk strādā un šādu pieredzi likt aiz auss vai arī otrs variants - ļoti rūpīgi iedziļināties barības sastāvā un uz tā pamata tad mēģināt prognozēt, kas tagad strādās un kas mazāk.
Pievieno savu komentāru