Sveiks
Vai var sākt rulēt boilas jau tagad ziemas sakumā?
Vai tām var kautkas notikt?
Un kā vajadzētu glabāt boilas ja es izdomāju jau tagad sākt rulēt un cik ilgi viņas tagad būtu jažāve pirms likt iepakojumā un kur viņas glabāt?
Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.
Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs
Sveiks
Vai var sākt rulēt boilas jau tagad ziemas sakumā?
Vai tām var kautkas notikt?
Un kā vajadzētu glabāt boilas ja es izdomāju jau tagad sākt rulēt un cik ilgi viņas tagad būtu jažāve pirms likt iepakojumā un kur viņas glabāt?
boilas vislabāk ir glabāt saldētavā sasaldētas. pēc vārīšanas tās žāvē dienu, divas, tad liek polietilēna maisiņos, tajos var iepilināt vēl pa dažiem pilieniem atraktora, aizsien ciet un glabā neierobežotu laiku. Vienīgā bēda, ka saldētava ēd elektrību un arī izmērs tai nav bezgalīgs. otrs variants ir kaltēt. pēc tam, kad boilas kādu nedēļu ir žuvušas uz horizontālām kostrukcijām (parasti speciāliem rāmīšiem) tās saber boilu žāvēšanas maisos, piekar sausā un ēnainā vietā un ļauj turpināt žūt, laiku pa laikam apmaisot. tādos maisos boilas arī var dzīvot bezgala ilgi, jāskatās, lai netiek klāt mitrums. slēgtos traukos tādas boilas var likt tikai pēc ļoti ilga laika (vairākiem mēnešiem) un arī labāk tā nedarīt. katrā ziņā visi minētie laika intervāli ir aptuveni un atkarīgi no boilu sastāva - jo sausāka būs mīkla, jo ātrāk boilas izkaltīs. boilu žūšana. loģiski, ir atkarīga no gaisa temperatūras un mitruma līmeņa telpā. mitruma līmeni var pazemināt ar vēdināšanu, savukārt īpaši sildīt gan nevajadzētu. toties ļoti noder ventilators.
Pievieno savu komentāru