Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā Chera

Sveiks! Jautājums par boilām. Kā tur īsti ar viņām ir! Ir apnikušas lielās veikalu cenas mazajam boilu daudzumam un neapmierinošajai kvalitātei tapēc gribu beidzot iemācīties pats viņas vārīt. Jautājums/i sekojošs: Kādi ir optimālie boilu izmēri? Ir doma iegādāties boilu rullējamo galdu un to izmēri cik saprotu atšķiras. Un kā ir ar boilu vārīšanu: Pirms copes vai arī droši var kādu dienu iepriekš? Jo rokoties pa internetu daudz esmu lasījis par to, kad boilas maksimāli ir jāvāra 4/h pirms copes jo viņas mēdz saskābt.

Paldies tev liels iepriekš par atbildi ;)

runājot par naudām - jo mazākas boilas, jo pasākums rentablāks, turklāt tas attiecas gan uz veikala boilām, gan pašvārītām. ejoši ir 14-16mm izmēri, bet noteikti var strādāt arī ar mazākiem. vēl izdevīgāk būs, ja pārgriezīsi barojamās boilas uz pusēm un no kopējā barības daudzuma tās veidos tikai nelielu daļu. pārējam jābūt krietni lētākam - peletes, kukurūza, kaņepes, graudi utt. Vispār no lielāka izmēra boilām barošanas procesā nav praktiski nekādas jēgas - tās ne tikai krietni vairāk izmaksā (par gab) bet arī ātrāk piebaro karpas vēderu un aizsūta to gulēt. manuprāt, vienīgais, kur boilai kadreiz ir jābūt lielākai, ir uz mata. un arī tikai tad, ja karpas ir aktīvas un čakli barojas meklējot lielāko kumosu. nu jā, vēl lielās boilas lieto mačos kobrošanai. kas attiecas uz pašgatavošanu, tad lētāk jau nu nebūs nemaz. ja taupīsi uz sastāvdaļām, tad arī rezultāts būs atbilstošs, turklāt ļoti iespejams, ka nekāds, boilas var vienkārši neturēties kopā. Ja veidosi kvalitatīvu produktu, tad patērēsies krietni, jo sastāvdaļu un nepieciešamā inventāra ir pulka. vienīgais iemesls, kādēļ to darīt un visi arī dara, ir taisīt pašam savu, no citiem atšķirīgu mantu. nu jā, un vēl mūsmāju iemīļotais virziens - salikt boilās visu visdārgāko un panākt, ka tās izmaksā 3-5 reizes dārgāk nekā veikalā. vienīgais kaut cik ekonomiskais variants būtu iegādāties t.s. 50/50 miksu, minimāli papildināt ar kādiem pāris atraktoriem, krāsvielu un viss - tas gadījumiem, kur blakus tev nesēž citi karpinieki. kas attiecas par glabāšanu, tad boilas glabā saldētā veidā neierobežotu laiku. nesaldētas tās dzīvos pāris dienas. ja gribas vairāk glabāt un nav iespējas saldēt, var pievienot kādu no speciālajiem konservantiem, piemēram, preservabait. visbeidzot, var arī kaltēt, bet es neieteiktu ar to aizrauties. ā, un pēdējais. vissiltākais ieteikums - sākt nevis ar boilu gatavošanu, bet gan ar popapu gatavošanu. krastā, mazos daudzumos, no vienas olas un speciālā pop-up miksa, eksperimentējot nejēgā ar krāsām un atraktoriem, rullēt plaukstās visus iespējamos izmērus un formas, vārīt mazā katliņā, turpat uz dvieļa ēnā pažāvēt un prieks par copi garantēts!

Atbildēts: 29.jūlijs 2016, 13:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager