ja domā veikalā pirkto gatavo boilu uzglabāšanu, tad tur nekādas īpašas receptes nav - atplēs iepakojumu un izlieto. jācenšas pēc iespējas iegādāties tādi iepakojumi, kas vaļā pārāk ilgi nestāvēs. tomēr vienas vasaras laikā gatavajām boilām arī atvērtos iepakojumos nevajadzētu bojāties, ja tās neturēsi uz siltiem radiatoriem. protams, var arī sasaldēt, tad glabāšanas iespējas ir neierobežotas. pašgatavotas boilas vai nu saldē, vai izžāvē ēnainā vietā vai telpās tik ļoti, ka tās praktiski nebojājas un arī var stāvēt vairākus mēnešus, tikai nevajag tās turēt slēgtā iepakojumā.
es nezinu, kas tās par boilām, kuras ir jāurbj. man nav bijis saskarsmes ar gatavām boilām, kurām es nevarētu izdurt boilu adatu cauri. ja nu boila ir ļoti sažuvusi, tad varbūt. vēl daži pop-upi ir ļoti cieti, bet tur urbis palīdz perfekti.
boilu un jebkuras citas barības mērcēšana eļļā (zivju, kaņepju utml) varētu uzlabot to pievilkšanas spējas, tāpat kā dipi, spreji utml.
boilas izmēram nav pilnīgi nekāda sakara ar karpas izmēru. ja tā būtu, tad mēs visi makšķerētu uz 50mm boilām cerībā uz trīsdesmitnieci. karpa ļoti labprāt ņem mutē sīkas barības sastāvdaļas, piem, kaņepes un ar karpas izmēru tam nav saistības. vispār, Latvijā visi kaut kā par daudz iecentrējušies uz 20mm un pat vēl lielākām boilām. man ir aizdomas, ka šī tradīcija nāk no Volgas, kur bieži vien tiešām divas divdesmitnieces ir labākais risinājums. tomēr tur ir pilnīgi savādāki apstākļi - ļoti maza dabiskās barības bāze, tādēļ karpas (sazāni) izvēlas pēc iespējas lielākus kumosus, lai vienā paņēmienā tiktu pie vairāk barības. normālos apstākļos un pie mums tādi ir parsvarā, karpa tomēr ir ļoti uzmanīga zivs un daudz labprātāk un drošāk izvēlas sīkākas barības vienības. tādēļ reizēs, kad copes ir maz, daudz lielāku rezultātu dod 14-16mm un pat vēl mazākas boilas. un, jo lielāka karpa, jo gudrāka un uzmanīgāka. pastāv arī zināma sakarība starp iebarojamo un āķa boilu izmēru. bieži palīdz stratēģija, kad baro ar lielākām boilām, bet uz mata liek mazāku. ja cope ir aktīvāka, var pāriet uz lielāku boilu, jo tā izdala vairāk smaržas un līdz ar to ir vieglāk karpai atrodama.
lai apstiprinātu - tikai pāris piemēru - man ir 1,5 kg karpa uz divām 26mm boilām un divdesmitniece uz vienu 12mm.
Pievieno savu komentāru