Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā Sotna666

Paturpināšu BAigara jautājumu, piemēram Krievijā ļjoti labi strādā Dynamite boilas, source, Tiger nut, complex t, Robin Red. Vai var tā būt ka mūsu platuma grādos viņjas nav paredzētas? Vados pēc saviem novērojumiem esmu izbarojis kopā ap 5kg boilam no Dynamite. Rezultātā max 3 zivis sezonā. Runa iet tieši par Lv ūdeņiem. Paldies jau iepriekš

pirmkārt, es šeit nereklamēšu un arī nekritizēšu konkrētas markas. to nu jūs paši. otrkārt, 5kg ir smieklīgi mazs apjoms, lai paziņotu, ka kaut kas strādā vai nestrādā. treškārt, zivis brendu lasīt neprot, viņām, piemēram, tavs source un tiger nut ir divas pilnīgi atsķirīgas lietas un spriest par tām var tikai par katru atsevišķi nevis visu brendu kopā. par to, ka dažādos platuma grādos efekts ir dažāds, es jau centos pateikt iepriekšējā atbildē - protams, ka krievijas dienvidos, kur ūdens pusgadu turas pie 25 grādiem ir cita situācija nekā pie mums, kur tas dažas dienas sasniedz 20 grādus. tapēc skatoties visus tos video, vajag censties domāt līdzi! ja par zīmoliem, kas ražo boilas, tad diez vai ir vērts tos dalīt kategorijās "strādā" un "nestrādā". kaut vai tas pats source - tas tiek ražots jau vismaz 15 gadus un ja nestrādātu, tad sen jau neviens nepirktu. cita lieta, ir tas, cik tā konkrētā boila ir piemērota tavai konkrētajai taktikai, vietai un laikapstāļiem. Turklāt tieši tādā kārtībā - pirmkārt, taktikai! Kā saprast un izdomāt, kura no gatavajām boilām varētu derēt taviem apstākļiem? tas ir tuvu pie neiespējamās misijas. tomēr noteikti varu ieteikt izlasīt visu, līdz pēdējai niansei, ko ražotājs un tā testētāji saka par to boilu. protams, atmetot epitetus un sajūsmas saucienus. meklē norādes par sastāvu. otrkārt, par sastāva kvalitāti. tas tik tā liekas, ka zivju milti ir zivju milti. patiesībā tie tiek ražoti ļoti dažādās vietās un no dažādām izejvielām. un tā tālak. visi ekstrakti, ēteriskās eļļas, kaut vai tas pats GLM - tur ir daudz variantu un liela daļa ražotāju cenšas samazināt izmaksas uz sastāvdaļu rēķina. Bet, atbildot uz jautājumu tieši - nē, neviens ražotājs nevadās no platuma grādiem. tomēr ir ražotāji, kas savos aprakstos norāda, vai konkrētā boila labāk vai sliktāk strādās aukstā ūdenī. un, jā, pie mums gandrīz visu laiku ūdens viņu izpratnē ir auksts.

Atbildēts: 7.novembris 2019, 22:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager