Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā arcabalts

Sveiks Aivar .Jautājums sekojoš.Cik liels daudzums barības vajadzīgs piemēram kukurūza,plus sausā barība,boiles karpu iebarošanai vienā copes sektorā.Decembrī ja ūdens temperatūra ir apmēram minus 4 grādi.Un cik biezi jāpārmet makšķere.ķerot karpas ziemas sezonā.paldies.

aukstā ūdenī karpas vēders strādā ārkārtīgi lēni. tas nozīmē, ka viņa ēd ļoti ļoti maz un ļoti ļoti ilgi pārstrādā. tas nozīmē, ka jābaro ir ļoti ļoti maz. Varbūt pat, ka vispār nemaz. otrkārt, jābaro ar to, kas pēc iespejas ātri sagremojas. un tās ir visaugstākās kvalitātes aukstam ūdenim piemērotas boilas. kukurūza un tamlīdzīgas vasaras izklaides aizštopēs karpai vēderu momentā un copi neredzēsi kā savas ausis. treškārt, barībai un arī ēsmas boilai ir jabūt superatraktīvai - gan krāsas, gan jo īpaši smaržas ziņā. turklāt ļoti vēlams izvēlēties škidros atraktorus uz spirta bāzes (atzīmē ar EA), jo tie labi šķīst aukstā udenī un daudzmaz izplatās. tradicionālie dipi tādu efektu nedos. no šejienes arī atbilde uz otro jautājumu - kamēr āķa boila smaržo spēcīgi (zem ūdens), tikmēr tā darbojas. kad atraktors ir izstrādādajies, efekts ir mazāks. Resp. labāk biežāk pārmest un dūšīgi pūst virsū uz EA bāzes veidotu atraktoru. Nu jā, un, protams, šis ir īstais laiks izmēgināt dažādus interesantus atraktorus un ēsmas boilas, sevišķi popapus. klasika ir ananass, arī zemene, spilgtās krāsās.

Atbildēts: 4.decembris 2019, 13:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager