karpas par sazāniem nekļust tāpat kā baltie cilvēki nekļust par nēģeriem. Latvijā klasisko sazānu vispār praktiski nav nekur.
klasiski netiek šķirtas kaut kādas rudens garšas, drīzāk bolias var dalīt t.s. ziemas un vasaras. noteicošais ir tas, cik labi vai slikti attiecīgās sastāvdaļas šķīst ūdenī. ja ņemsim par piemēru Nutrabaits gatavās boilas, tas tās, kuras atzīmētas ar EA ir izteikti aukstam ūdenim paredzētas, jo aromāts ir uz spirta (EtilAlchocol) bāzes. tāda ir piem Strawberry Cream and Bergamont boila, ja pareiz atceros. man tā ļoti labi ir strādājusi tieši rudenī līdz pat ledum. Noteikti pamēģiniet Trigga Ice no Nutrabaits - tā ir Triggas aukstā ūdens versija. Papildiniet iebarošanu ar Trigga Ice granulām.
Tāpat jārēķinās, ka visas eļļas, tai skaitā zivju eļļas izņemot lašu eļļu (Salmon oil) slikti šķīst aukstā ūdenī. tadēļ zivju garšas boilas ir kļūdaini saukt par aukstā ūdens boilām, es nezinu, no kurienes radies tāds stereotips, tās lieliski strādā vasarā. Nutrabaits ir BFM Salmon Caviar boila, kas lieliski strādā rudenī, pamēģiniet tai vēl uzpūst EA Strawberry atraktoru. Vēl par klasisku ziemas boilas aromātu tiek uzskatīts ananass (pineapple). Vairāk par copi rudenī lasiet Septembra Karpu Lietās.
P.S. Paldies visiem, kas turēja īkšķus par mums Rumānijā, paņēmām 18. vietu 53 komandu konkurencē ar kopējo svaru 124 kg, kasir labākā no Latvijas komandām, turklat sektorus vajadzēja izvēlēties nevis izlozēt un mēs drīkstājām izvēlēties četrdesmit astotie. kopā 15 zivis ar ieskaiti virs 5kg un vismaz 50 gab zem 5kg, kas neskaitās. Lieliski strādāja Trigga pašrullētajā versijā. atskait lasiet nākošajās Copes Lietās.
Pievieno savu komentāru