Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā arcabalts

Sveiks Aivar.Cope Väcijä.Vèjs püs sejä.jau otro dienu.laiks turäs 4 dienu bez izmaiņām.Nu ja un ūdens manā pusē ir auksts.Kādā dziļumā varētu karpa tagad atrasties.ja ezera dzilums 18m.es divas makskeres iemetu uz 3m un 6m.bet treso 13m.tresa ir spelejošā.ir kugits ar treso esmu izmeginajis gan 8m 9m tagad 13m.bet karpu cope nav .ēsma zivju boila.kukuruza ar tīģerriekstu.un pop up r baltiem tārpiniem.megināju pat uz nakteni.ko tu varetu ieteikt .paldies

Kā jau teicu, vislabākais ir lietot termometru. Saprotu, ka nav pie rokas. Jāsaprot, ka ūdens uzsilst no saules, ja tā ir. nu varbūt mazliet no siltā gaisa. bet katrā ziņā uzsilst ūdens virspuse. Tad vējš to virsējo ūdeni dzen kaut kādā virzienā. un tad, atsitoties pret krastu, šī siltā ūdens plūsma tad nonāk dziļumā un dodas pretējā virzienā. tāpēc pavasarī parasti izvēlas, lai vējš būtu sejā. Tomēr tavā gadījumā tas process var būt jau sācies, bet varbūt arī vēl ne. varbūt karpas vēl nav sākušas tādu aktīvu kustību. tas jau ir tas agrā pavasara copes šarms, ka nekad nevar zināt, kā būs.

lai nu kā, ja ir auksts ūdens, ir pēc iespējas jāpastiprina ēsmas aromāts. lai tas labi un tālu izplatās. jo aukstā ūdenī tas izplatās lēni, un ja aromāta nav daudz, tad pats saproti. vislabākie aromāti aukstam ūdenim ir uz spirta bāzētie (EA jeb etilakohols). tādu veikalā nemaz nav tik daudz, lielāka daļa ir bāzēti uz eļļas un tā attiecīgi izplatās daudz lēnāk. no visām tevis minētajām ēsmām man vislabāk patīk naktstārps, tas pamatīgi smaržo. Pārējos es atstātu vasarai. Drīzāk es skatītos uz tipiskajām aukstā ūdens boilām, piemēram dzeltenu ananasu ar krietnu EA aromatizatora porciju virsū. sarkanas vai rozā zemenes, rozā pipari utml arī ir klasiskās aukstā ūdens boilas. Vai tādu interesantu boilu kā Trigga Ice, ja nepatīk spilgtie un aromātiskie varianti. Lai veicas.

Atbildēts: 12.marts 2022, 22:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager