Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā kody

Sveiks Aivar!

Boilas. Pakomentē lūdzu par boilām. Cik liela starpība ir starp Freezer Range Boilies un Shelflife Boilies? Kādi +/- ir abām šīm boilu sērijām. Sorry ja es atkartojos ar šādu jautājumu.

Paldies.

saldētas boilas pie mums iegādāties nav iespējams. arī pasūtīt no ārzemēm ne - tās netiek sūtītas pa pastu, jo sabojāsies. saldētās boilās nav konservantu - tā ir to galvenā atšķirība ar shelflife boilām. tieši šo konservantu klātbūtne gatavajās veikalā nopērkamajās boilās padara tās mazāk efektīvas, sevišķi ilgtermiņā. tomēr pēdējos gados konservanti ir kluvuši tik kvalitatīvi un precīzi piemeklēti, ka šī atšķirība ir strauji samazinājusies. tādēļ ir stingri ieteicams izvēlēties vadošo ražotāju gatavās boilas, jo ar konservantu līmeni tur ir zināms balanss. pie mums 99% karpinieku izmanto shelf life boilas, bet anglijā, es domāju, ir otrādi.

toties ar saldētajām boilām ir ķēpa, sevišķi dodoties tālākos izbraucienos - nodrošināt to svaigumu ir sarežģīti. tādēļ veikalā ir nopērkamas boilu somas, kas uztur aukstumu, papildinot tās ar ledus elementiem var uzglabāt saldētās boilas svaigas pat vairākas dienas. tomēr tālākiem braucieniem tas neder, tādēļ jāizvēlas gatavās vai arī vēl viena alternativa - air dried jeb izkaltētas boilas. tādas var glabāties vairakus mēnešus praktiski nezaudējot savas īpašības. kaltētas boilas arī var iegādāties pie boilu rullētājiem, tāpat kā saldētas, bet es šaubos, ka arī tās sūtīs pie mums, jo slēgtā iepakojumā tās tomēr bojājas - tās ir pastāvīgi jāglabā ventilējamā un sausā veidā (kas arī tālākos braucienos ir grūti nodrošināms, jo, piemēram, mašīnā tās vest nav iespējams smaržas/smakas dēļ. tas ir vēl viens iemesls, kādēļ daudzi karpinieki brauc ar pikapiem ar kravas kastēm.

visbeidzot, bet tas gan ir mans personīgs viedoklis, shelf life boilās ir vairāk atraktoru nekā tāda paša nosaukuma saldētajās. dažreiz to var izmantot savā labā. es piemēram mīlu kombinēt gatavās trigga ar paštaisītām, jo gatavās dod efektu copes pirmajās dienās, kamēr paštaisītās labāk darbojas ilgākā termiņā.

Atbildēts: 14.augusts 2009, 02:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager