karpa ir ļoti jutīga pret dažādu ķimikāliju klātbūtni ēsmā vai tās tuvumā (montāžā). Teorētiski krāna ūdenī var būt vīsādas ķimijas iekšā, realitātē jau nav tik traki. tas domu gājiens varbūt saglabājies no padomju laikiem, kad pilsētās dzeramais ūdens tika hlorēts - tādā vārīt nu tiešām nevajadzētu. Protams, ar ezera ūdeni būsi pasargāts no tādām šaizēm. daudzi karpinieki ar kulināriju nodarbojas ezera krastā, līdzi ņemot gāzes plītis vai prīmusus.
karpa jūt ziemas tuvošanos un pastiprināti barojas, lai uzkrātu enerģijas rezerves aukstajam laikam. tiesa, ja vien tam ir piemēroti laikapstākļi, vējš, ūdens bagāts ar skābekli. Gaisa temperatūrai šobrīd nav nozīmes, ūdenī tā tāpat vēl kādu laikua būs augsta un karpai komfortabla. Tāpēc barot var daudz un regulāri.
Pievieno savu komentāru