Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā jonyzs

Sveiks, sakarā ar to ka pie mums beidzot ir iespēja iegādāties saldētās boilas, varbūt vari pāris vārdos pastāstīt, kā pareizi boilas sagatavot copei izņemot no saldētavas. Kā rīkoties ar boilām kas tiks liktas uz mata un kā ar tām kuras tiks izmantotas barošanai? Kā ir ar uzglabāšanu, ja boilas paliek pāri pēc copes?

uz iepakojuma rakstīts, ka nevajag atkausēt pašā iepakojumā. tātad no maisiņa izberam air-dry maisā, kura vietā es izmantoju parasto karpu maisu un brauc copēt. pēc copes neizlietotās boilas ber atpakaļ un saldē. ja brauc uz ilgu laiku, tad izber uz līdzenas virsmas vienā kārtā un žāvē kārtīgi - kādas 3-4 dienas, ventilators paātrina procesu, tikai nevajag to darīt saulē. šādas sakaltušas boilas stāvēs ilgi, ja nesamērcēsi - pat mēnešus. arī tādas ir jāglabā air-dry maisā, slēgtā traukā tās zibenīgi sapelēs. savukārt tieši pirms copes tādas izkaltētas boilas es parasti rehidrēju - spainī apleju ar ezera ūdeni un ļauju samirkt kādas stundas. tad tās ātrāk sāk izdalīt aromātus. rehidrēšanas spainī var pieliet speciālo mainline enhancer (cik nav žēl) - baigi labais! savukārt āķa boilas pēc atkušanas droši arī var mērcēt enhancerī - no vienas minūtes līdz pat gadam. tās paliek pavisam cietas, var gadīties, ka pēc mēneša pat adatu nedabūsi cauri, tapēc var iztaisīt caurumus jau iepriekš vai mērcēt enhancerī jau uzvērtas uz mata. nekā slikta tajā enhancerī nav, tādēļ man nenāk prātā situācija, kad piesūcināta strādātu sliktāk. nujā, un tas viss lieliski strādā kopā ar attiecīgām peletēm. vienīgais mīnuss tādām kaltētām boilām air-dry maisā ir tāds, ka mašīnā tās pārvadāt nav iespējams - smirdēs pamatīgi. tāpēc es tās pārvadāju vai nu kastē uz jumta vai piekabē. otrs variants ir glabāt tās saldējamajā somā, bet tad ir jārēķina, cik ilgi copēsi un cik ilgi tās tur stāvēs. pāris dienas jau laikam var, bet ilgāk gan ne.

Atbildēts: 30.jūnijs 2010, 18:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Komentāri
 
Tikai un vieniigi no savas pieredzes...pirmo reizi saskaroties saldeetajaam boilaam taa arii izdariiju...iznjeemu no saldeetavas, izbeeru uz dvieliisha un atkauseeju...peec tam sabeeru air-dry maisinjaa (pirkts Maxima veikala... paredzeets zekju mazgaashanai veljas mashiinaa...aptuvenaa cena 0,20 LVL) bet taa riikojos tik pirmo reizi! Visas naakamaas reizes kauseeju tai pashaa iepakojuma maisinjaa...no saakuma tas maisinjsh no iekshpuses noraso...bet pamazaam bilas to skjidrumu uzsuuc un kad maisinjsh vairs nau mitrs no iekshpuses tad griezhu valjaa un beru air-dry maisaa lieku eenainaa veejainaa vietaa. Taas boilas kuras taisos likt uz mata jau laiciigi meercu ezera uudenii.
Kaapeec vairaak neberu aaraa no maisa un uz dvieliisha neatsaldeeju...taapeec ka maisinja paliek vai uz dvieliisha izbirsts sniegs vai ledus kas faktiski ir nu pats labums kas no boilas ir izteceejis pirms vinja ir tikusi sasaldeeta. Ja leenaam kausee tai pashaa maisinjaa boila atkuustot leenaam to visu labumu sasuuc atpakalj.
30.06.10
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager