Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā Boila

Sveiks!

Gandrīz katru reizi pēc karpas atlaišanas atpakaļ ezerā, uzglabājamajā maisā paliek mazi gliemežvāku gabaliņi, kurus acīmredzot karpa "izkakājusi" tur uzturoties. Vai ir kāda pieredze/zināšanas par šo gliemežu(vispār dabas grāmatās minēta kā gliemene - ziemeļu upespērlene) likšanu uz mata?

visādi gliemežveidīgie tiešām ir viena no karpu pamatbarībām. par likšanu uz mata aizmirsti - jebkura normāla boila karpai patīk daudz labāk nekā tas gliemis, pretējā gadījumā viņa boilas nemaz neēstu. un tās vērtīgās lietas, kas ir gliemjos, zinātnieki jau sen ir izvilkuši un salikuši boilās.

ja nu vienīgi taupības nolūkos - gliemja gaļu var izvilkt ārā (no lielajiem gliemjiem) un ielikt maisiņā, piemēram no kaprona sieviešu zeķes, sasiet kā boilu un ķert tādā veidā. likt pa taisno uz āķa gan nevajadzētu, jo karpa var dziļi ierīt un arī mazās zivis neliks mieru.

Atbildēts: 12.septembris 2010, 23:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager