Sveiks!
Pastāsti vai veidojot pavadas ir jāņem nost tas cieti zaļais pārklājums un, ja ir tad kādēļ? Kāpēc tad ražotāji nevar ražot pavadas bez zaļā slāņa? Un ar ko viņu labāk lobīt?
Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.
Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs
Sveiks!
Pastāsti vai veidojot pavadas ir jāņem nost tas cieti zaļais pārklājums un, ja ir tad kādēļ? Kāpēc tad ražotāji nevar ražot pavadas bez zaļā slāņa? Un ar ko viņu labāk lobīt?
šādas pavadiņas sauc par kombinētām. tas tādēļ, ka pavadiņu veido itkā sastāvošu no diviem dažādiem materiāliem. lielākā pavadiņas daļa ir cietāka un tur pārklājumu atstāj. savukārt pāris centimetrus virs āķa pārklājumu noņem tādējādi padarot to daudz mīkstāku un āķi daudz kustīgāku, kā rezultātā tas drošāk ieķeras karpas mutē. tāpat izolāciju ņem nost no mata, ja visu pavadiņu ar matu sien no viena materiāla izmantojot bezmezgla mezglu. tādā veidā ļoti ērti un vienkārši uzsien kombinēto pavadiņu, ko citā variantā varētu veidot no cieta fluorkarpbona un mīkstas pītās auklas, piemēram. cieta pavadiņas augšējā garākā daļa nodrošina mazāku iespēju pavadiņai sapīties metienā, kā arī to, ka nogrimstot tā nogulsies daudzmaz taisni nevis mudžeklī, kā bieži darītu pavadiņa, kas sastāvētu tikai no mīkstā materiāla. izolāciju noņem ar speciālu instrumentu, bet var to darīt arī ar nagiem, zobiem, neasu nazi utml. galvenais - nesabojāt iekšējo daļu, jo tieši tā nodrošina pavadiņas izturību. izolāciju daudz vienkāršāk noņemt, ja attiecīgo vietu paturēs virs tvaika vai pat iemērks verdošā ūdenī.
Pievieno savu komentāru