kamēr ūdens temperatūra nav iebraukusi padsmit grādos, makšķerēšana mūsu pavasarī drīzāk būtu saucama par ziemas makšķerēšanu pēc britu terminoloģijas. runājot par aromatizatoriem pirmkārt būtu jāpievērš uzmanība to šķīšanai un izpatībai aukstā ūdenī. no ķīmiskajiem aromatizatoriem vislabāk šķīdīs tie, kas ir uz spirta bāzes, nutrabaits, piemēram, tos apzīmē ar EA. no smaržām- klasiskais ir ananass, bez kura reti kuram vajadzētu šajā laikā doties pie ūdens. no dabiskajām ēteriskajām eļļām izvēloties noteikti vajag palasīt, kas ir aprakstā - vai tās ir vissezonas, aukstā vai siltā perioda eļļas. ķiploks no šīs sērijas ir latvijas klasika pavasarim. jāatceras, ka slikti šķīst un arī grūti sagremojas visas eļļas izņemot lašu eļļu. tādēļ to izmantošana barībā būt atliekama uz vasaru. tādēļ arī ļoti rūpīgi jāizpēta gattavās boilas, kas ir uz zivju barības bāzes - tajās bieži ir zivju eļļa iekšā. vienkāršības labad var arī orientēties uz boilām, kas speciāli paredzētas aukstam laikam, piemēram nutrabits Trigga Ice. neatceros nevienu pavasari, kad tās nebūtu devušas labu rezultātu, pat bez iebarošanas. tomēr vissvarīgākais šajā laika periodā ir censties noteikt, kur tā zivs atrodas, jo ļoti kustīga tā vēl nav. ja ūdens sils strauji, tad tie var būt iesilušie seklumi vai ceļš uz tiem, pašas lielākās gan vēl var būt savās ziemošanas bedrēs.
par mandelēm neko neesmu dzirdējis, tomēr atceries, ka nullei var būt simtiem iemeslu un secinājumus var izdarīt tikai tad, ja identiskos apstākļos un vietā ķeras uz kaut ko citu.
Pievieno savu komentāru