Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā normunds00

Sveiks, Aivar!

No iepriekšējās atbildes es sapratu, ja lieto konkrētu miksu, tad labāk lietot to pašu šķidrumu. Bet ja mikss ir pašgatavots (piem.no putnu barības, piena proteīna, un vēl dažām piedevām) tad kāds šķidrums ilgtermiņā būtu labāks? Hi-atract vai CSL vai Nutramino? Un ja es pareizi saprotu,tad ar Hi atract boilām ir jāķer tur, kur karpas ir vairumā un bez iepriekšējas iebarošanas. Bet kā tad ir, ja pievieno augstas atraktivitātes šķidrumu paštaisītai barības boilai?

es neiesaku nodarboties ar miksu pašgatavošanu. ne tikai tādēļ, ka rūpnieciski ražotajiem viss ir precīzi izdomāts ar proporcijām,bet arī tādēļ, ka dažādas sausās birstošās sastāvdaļas sajaukt vienmērīgi kopā ir ļoti grūti, sevišķi lielos daudzumos - fabrikā priekš tā ir speciālas vibrējošas iekārtas, bet jaucot mājas apstākļos, tev katra boila būs savādāka un zudīs jēga no pasākuma, kas saucas "barības boila". kas attiecas uz boilu receptēm, tad viņu kopumā ir tūkstošiem, tās var atrast internetā. katrā receptē būs gan miksa sastavdaļas, gan škidrās, gan pulverveidīgie ekstrakti turklāt viss ar precīziem daudzumiem. izdomāt divriteni noteikti nevajag, labāk izvēlēties kādu gatavu recepti un taisīt atbilstoši tai. eksperimentēt var sākt tad, kad ir pilnīga skaidrība, ko un kāpēc tu gribi pamainīt jau gatavā un izmēģinātā receptē. sajaucot kaut ko uz dullo rezultāts ne tuvu nebūs tāds. ja nu tam visam tomēr ir arī finansiāls aspekts, tad vislabākais veids, kā padarīt boilu lētāku, ir sajaukt jebkuru tevis izvēlētu gatavo miksu ar miksu, kas saucas "50/50" un ir krietni lētāks. Jaukt var jebkurās proporcijās līdz pat 50/50. un kā jau iepriekš rakstīju, var samazināt gatavā šķidruma daudzumu, kas parasti ir tā dārgākā sastāvdaļa. http://nutrabaits.net/tips_bait_rolling.html reku tev apraksts par boilu rullēšanu un dažas gatavas receptes apakšā. ja kaut kas no tur rakstītāir neskaidrs - jautā droši.

Atbildēts: 14.janvāris 2012, 13:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager