Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā Copetajs

Sveiks, karpas jau copēju gadus 6, esmu gados jauns vēl, bet tagad sāku domāt par nopietnu karpu copi, varbūt pastāsti man kā iesācējam, Kādu aprīkojumu iegādāties -vidējās klases (peim. spole,kāts,āķi,auklaka arī citi sīkumi nopietnu karpu makšķerēšanai, kā izvēlēties boilas, un varbūt kādu karpu barības recepti vari atklāt?Kā nepazīstamā vietā izvēlēties ēdienkarti karpai?

vidējā klase tāds stiepjams jēdziens. varbūt saki, cik naudas vari iztērēt, tad vieglāk būs man ko teikt.

kā nepazistamā vietā barot? nu, parasti sāk ar to, kas garšo karpām praktiski vienmēr - kaņepes, kukurūza, kādi graudi. tad pamazām piejauc tās boilas, uz kurām gribi ķert. var kādas granulas (pellets) vai kaut vai tradicionālo kombikormu. kaņepes ļoti labi piesaista karpas uzmanību un rosina apetīti, nevajag tikai pārspīlēt ar daudzumu. var pievienot tam kādu eļļu, piemēram, zivju. ar aromatizatoriem nebūtu jāsāk - tie jau ir boilās un ar to vajadzētu būt gana.

ar boilu izvēli nevajag pārspringt. ja ezers nav pārslogots no makšķerniekiem, iespējams, ka ķersies uz jebkurām boilām, ja tās pāris dienas iedosi karpām pagaršot "par brīvu". ņem tās, kas pašam patīk - tutti-frutti vai cream cajouser, piemēram. ja tuvumā kāds jau baro ar boilām, noskaidro, ar kādām, un ķer uz tām pašām. abiem būs labi.

Atbildēts: 24.maijs 2008, 23:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager