Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā zens20

Kā labāk iebarot līņus milzīgās karjerās? Tur ir apmēram 1-3m dziļš, dūņaina grunts un līņi tur ir milzīgi, bet grūti viņus dabūt ārā! Katrā makšķernieku veikalā saka savādāk, nezinu kam ticēt?

Atbild Normunds Grabovskis

Nebrīnos, ka katrā veikalā tev saka savādāk, jo ne visi veikalnieki ir makšķernieki un pavisam reti kurš veikalnieks ir pludiņmakšķeres piekritējs, es šo tavu jautājumu gribētu paķidāt nedaudz smalkāk, jo lai kaut ko ieteiktu vajag zināt ko tu esi darījis lietas labā, ar kādiem rīkiem un kādām ēsmām jau esi mēģinājis piemānīt kādu no tiem milzīgajiem, dikti jau nu smukajiem cūčiem. Es jau tomēr esmu gatavo, veikalos nopērkamo barību piekritējs, atkrīt daudz dažādu problēmu, mans ieteikums ir paņemt kilogramu SALMO līņu\karūsu barības, samitrināt to ar gramiem 200 – 300 ūdens, pielikt klāt kādu sauju 3-4 daļās sakapātu slieciņu, varbūt 1-2 veikalā nopērkamās kārbiņas ar mušu kāpuriem , visu to samīcīt nelielās bumbiņās, tādās, lai tās izjūk jau grimstot un visu samest vienā punktā zāļu laukumiņa’, vai zāļu maliņā, kur esi redzējis līņus staigājam, es garantēju, ka ja visu izdarīsi tieši šādi, tad līņi pienāks, raksies tur un laidīs burbuļus, bet vai tu mācēsi piespiest viņus apēst ēsmu ar āķi jau ir cits stāsts.

Atbildēts: 15.maijs 2007, 08:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurisons

Vai ķerot līņus pavadiņas garums kaut ko ietekmē?

Atbild Normunds Grabovskis

Pavadiņas garums ietekmē jebkuras zivs copi, ja mēs runājam par vienu un to pašu jēdzienu, es te domāju auklu no āķa līdz pirmajam atsvaram, tā sauktajam „podpasokam” jeb kontrolsvariņam, parasti šīs auklas posms ir 10-15 cm garš, ko pie karpu, līņu un brekšu copes bieži vien liek uz grunts, jo šīs zivis tomēr lielākoties barojās no grunts un šādu ēsmu ņem daudz drošāk. Līnis atšķirībā no karpas parasti ēsmu ņem uzmanīgi, izgaršojot, tāpēc garāka pavadiņa var traucēt copes sākuma saskatīšanai, kas noved pie tā, ka zivs ēsmu ierij dziļi, kas savukārt neļauj palaist brīvībā līņus\pusaudžus, vai arī tieši otrādi gara pavadiņa copes sākumu neparāda un līnis kaut ko aizdomīgu sajūtot vienkārši ēsmu izspļauj, bet jūs to pat nepamanāt. Savukārt pārāk īsa pavadiņa (pārāk tuvu pievilkts atsvars) var radīt līnī nevajadzīgu tramīgumu, šie momenti ir svarīgi jo vairāk tēdēļ, ka līnis nav asaris vai breksis un ļoti bbieži pa visu rīta vai vakara cēlienu ir tikai viena divas copītes.

Atbildēts: 15.maijs 2007, 08:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager