1. ideāli ir, ja tu vari kaut reizi divās dienās kādā vietā, kur breksis mēdz turēties vai ienākt regulāri, iebērt pa kādai porcijai barības, kaut pavisam vienkāršas (graudi, kombikorms, auzu pārslu\kukurūzas u.t.t. maisījums), tad brekši pierod un turas tur tuvumā visu sezonu, man viens paziņa tā pie savas laipas Lielupē tur "piemājas" brekšu baru, viņš vai kāds no radiem katru dienu iemet tajā vietā 5-7 barības bumbas (vidēja greifrūta lieluma)un brekši tur viņam turās no marta beigām līdz oktobra beigām :))
līdzīgi dara copmaņi daudzos ezeros, galvenais ir daudz maz regulāri pabarot un tad viss notiksies
tavā gadījumā ir biki savādāk, lai gan domāju, ka visam vajadzētu nostrādāt labi, galvenais, lai breksis tur tuvumā būtu :), vietas iebarošanai pietiek ar 5-7 lielām barības bumbām dienā, es ieteiktu tomēr barību (vienalga ar ko barosi) sajaukt ar zemi vismaz 1\1, labāk 1\2, lai breksim tur ir iemesls parakties, pameklēt garšīgumus , ja esi tur pat tuvumā, tad vari arī rīta un vakara barojumu uztaisīt, ideāli, ja vari barībā ielikt kaut nedaudz to uz ko taisies ķert, tad brekši jau pieradīs un gaidīs :), bet var arī barot ar pavisam vienkāršām lietām, tas jau būs vairāk kā nekas :)
man pagājušajā gadā sanāca divas filmēšanas dienas pēc kārtās vienā vietā, filmēju gan Latvijas, gan Krievijas raidījumus, pirmā dienā brekšuki bija, bet kādi 7-8 kopā ar pličiem un raudām, otrā dienā, tajā pašā vietā jau bija praktiski tikai brekšuki, vajadzēja vien 3 starta bumbas uz puiki sāka ļoti aktīvi ēst, jo pa nakti bija savākušies dikti daudz tur :), ne vienmēr barojums nostrādā tik ātri, bet ir kad nostrādā :)
2. podpasoks ir tā saucamais kontrolsvariņš, skrotīte 0,2-0,4 grami smaga, kuru liekam tieši virs pavadiņas, tās uzdevums precīzi parādīt dziļumu, parādīt mazākās copītes, šādus kontrolsvariņus parasti izmantojam praktiski visās pludiņmakšķeres montāžās, izņemot klasisko upes\vimbu montāžu, kad pluds ir izsvarots ar 1 lielu svinu, kuru "piedzenam " pie pludiņa iegrimes, parasti kontrolsvariņš ir 10-15-20-40 cm zem pamat sviniem, lai zivs var mierīgi apskatīt un apēst kumosu, nesajūtot lielos svinus