sveiki meistar!ja piemeram ir pus kilo kombikorms cik vajadzetu klat likt normalo baribu-lielais breksis??un vai uz visu dienu pietiek tas proporcijas pus kilo kombikorma plus lielais breksis???
jau ieprieks paldies pa atbildi!
Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.
Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:
sveiki meistar!ja piemeram ir pus kilo kombikorms cik vajadzetu klat likt normalo baribu-lielais breksis??un vai uz visu dienu pietiek tas proporcijas pus kilo kombikorma plus lielais breksis???
jau ieprieks paldies pa atbildi!
ziemai nevajag tik daudz barības, tas ir viens, otrs labāk tomēr ir kādu āļiņģi iebarot ar barību, kādu ar kombikormu, kopā jaukt nav vajadzības, bet kā jau rakstīju, barojot ar barību var gadīties, ka breksis pienāks ļoti vēlu, precīzāk sāks ēst motili vēlu, pietam šādā salā es uz breksi noteikti neietu, pagaidi, lai laiks paliek mīkstāks un tad pabaro kādu dienu iepriekš, lai viņi tur pierod tusēties
Sveiks Meistar,
Negribu onlainā par Salmo lamāties, kā var uz kādu epastu personīgi PM nosūtīt?
Paldies
sveicinats!!
gribeju uzzinat ka pareizi uzglabat motili majas apstaklos, ja tas ir palicis pari pec copes un bus vajadzigs vel nakamam copem...cik ilgi motils ir iespajam uzgalbat un ka pareizak ?
paldies !!
ja motilis svaigs un nav dabūjis salu(vai pārāk uzkarsis siltā kabatā), tad to ziemā var saglabāt arī mēnesi, protams ar zināmiem atbirumiem, labākais un pareizākais veids ir pēc copes motili izlaist caur sietu, paskaties pagājušā gada MN raidījumu, es rādīju kā to izdarīt, vai vismaz noskalot aukstā ūdenī, tad motilīti, mainot avīzes, kārtīgi nožāvē un tin SAUSĀ !!!!! papīrā, vis labāk papīra dvielī, vairākos slāņos un liek ledusskapī maksimāli siltā vietā, parasti tāds ir olu nodalījums vai plaukti tālāk no saldētavas. Maini papīru reizi divās dienās, ja motilis paliek jocīgs, tad izskalo un nožāvē viņu vēl reizi, bet tas jau ir tad, ja gribās viņu saglabāt pāris nedēļas.
Ir trīs pamat iemesli kāpēc motilis aiziet bojā, pirmkārt tas vienkārši nosmok , jo slapjš papīrs neelpo, tāpēc tārpus jāglabā sausā papīrā, daļa tārpu mirst un sadalās un papīrs tik un tā paliek mitrs, otrs iemesls ir tas, ka tārpus pārsaldē, iedomājieties dūņas, tur nekad nav aukstāks par +4-5 grādiem, bet dažiem ledusskapis ir noregulēts, vai tārpi tiek nolikti vēsākā vietā un viņi vienkārši nosals, paliek tādi ļengani :) nu un trešais iemesls ir tārpu pārkaršana, nopērkam, ieliekam kaut kur mašīnā , bet tur pūš karstu gaisu, viss minūtes 15-20 un daļa tārpu ir melna , ja uzreiz skalo, tad vēl var ko labot, ja ne, tad tārpiem ir kirdik
cik smagu svinu vajadzetu sini laika lai ar cemerāķi varētu aizķert 10 kg. lasi???
paņem savu labo roku, noloci četrus pirkstus, tikai vidējo atstāj taisnu, tad novelc ūziņas un iespraud sev to pirkstu tieši tur no kurienes kaka nāk, tad tev atnāks vīzija un tu visu sapratīsi pats, pietam bez vārdiem.......
sveiki meistar!cerams neesmu apnicic ar jautajumiem pa breksiem!!jo jus zinat pa breksiem diezgan daudz pat breksi pasi pat to nezin!!parasti vasara es izmantoju Dobeles granulas zivim bet ziema vinas nezazo sudigi joo vasara loti labi stradaja!!!vai der trusu kombikorms?calu kombikorms??kadu labak jus ieteikt pec jusu viedokla!!!saprotu ka katrai udenstilpnei ir sava pieeja!gribetos zinat izejas punktu un talak jau gan jau ka tiksu skaidriba!
jau ieprieks paldies!
der i trušu i cāļu kombikormi, tiesa tiem nav klāt zivju miltu, vismaz nav tās specifiskās smakas, galvenais skaties, lai kombikorms nav pārāk gaišs un noteikti to applaucē ar verdošu ūdeni, jo aukstā ūdenī granulas irst ļooooooti lēni
Uz cik liela uguns jāvāra grūbas?
tā lai burbuļo, sākumā uz lielākas, kad sāk burbuļot, tad uzgriež tā lai lēnām sūt
Labdien! Vai ir iespejams Norfin Lapland zabakiem siltās iekšas(zeķes) atsevišķi iegādāties?
diemžēl šogad nē, uz nākošo gadu būs, ja vajag tagad, tad var mēģināt piemeklēt kādu iekšu no citiem zābakiem, tādas iekšiņas Salmo veikalos ir
labdien meistar!kadu murmuli vajadzetu likt uz breksiem kada krasa??saprotu ka katrai udenstilpnei ir sava favoritu krasa un forma!bet man interesa kura ir viss popularaka krasa forma uz breksiem!???????
jau ieprieks paldies pa jusu atbildi!
nav tādas universālas krāsas, daudz maz šim statusam pietuvojas melnas un dzeltenas(zeltītas -apsūbējušas) mormiškas, breksim, ja runājam par brekšiem, nevis finieriem līdz kilogramam, navajag spilgtas mormiškas, bet viņiem patīk paliels kumoss-5-7 motiļi u.t.t., lielākos dziļumos labāk izmantot pludiņmakšķeri, formai īpašas nozīmes nav, vairāk skaties uz āķi, lai āķis būtu pietiekoši liels un stingrs, lai notur labu breksi
Sveiks!
Saki lūdzu kādos gadījumos bļitkai vajag sardziņu, cik resnu , un ja var dļja osoba tupih kāds vispār ir bļitkas spēles pamatprincips.
Iepriekš paldies
es ieteiktu sardziņu tad, ja doma ir ar mazām bļitkām ķert ašukus pa seklumiem, piemēram Engure, Babīte, vismaz sākumā sardziņu vajadzētu, lai var saprast kas ir kas, vēlāk jau piešaujās un var iztikt bez sardziņa, sardziņu vis labāk pirkt tā, ka tu iekar tajā savu bļitkiņu un tad redz cik daudz sardziņš noliecās, priekš bļitkas sardziņam jānoliecas pavisam nedaudz
rāviens -pauze 2-5 sekundes -rāviens-pauze un dažādos līmeņos, bet noteikti pamēģini vispirms to visu kādā traukā, burkā ar ūdeni, spainī u.t.t., jo jāsaprot ko bļitka dara pie taviem rāvieniem, bļitkai ir jānoguļās un jānospēlē, kā tas jau ir atkarīgs no bļitkas konstrukcijas, stiprus rāvienus nevajag, pietam ar spēli ir jāvariē, pašu kalsiskāko spēli var redzēt MN raidījumā par šī gada pirmo ledus copi Rēzeknē, tur Edgars strādā ar klasiskiem maziem rāvieniņiem, tas ir viens no spēles variantiem
ja brauc mācīties bļitku dancināt, tad noteikti brauc turp, kur asari bļitku ēd, jo ne visur tas notiek un neņem līdzi neko citu kā tikai bļitkas, gribi negribi iemācīsies, bļitka ir ļoooti interesants copes veids, bet jātic ir bļitkai un sev
Vai varat pateikt,cik ilgi jāvāra grūbas,ja gribi iet ziemā uz upi?
ziemā vai vasarā, grūbas, no mirkļa kad sāk vārīties, jāvāra 55-60 minūtes, ik pa laikam pamaisot, bet var gatavot grūbas arī termosā, ieber grūbas saujiņu un pielej termosu ar verdošu ūdeni, pāris stundas un grūbas būs gatavas