Sveiks, kā breikšu puikiem garšo sānpeldes?
Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.
Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:
Sveiks, kā breikšu puikiem garšo sānpeldes?
godīgi sakot neesmu mēģinājis, teorētiski vajadzētu garšot, bet kā ir patiesībā nezinu
sveiks. Kad īsti iet makšķerēt brekšus un līņus, ezerā zālēs iztīrītā un barotā laukumā no rīta 4.00 -9.00 vai vakar no 19.00 - 23.00.
kā kurā ezerā un kā kurā laikā, zivju uzvedība un ritms mainās atkarībā no laika apstākļiem, zinu vienu ezeru, rīt tas būs raidījumā, kur visu pavasari līņi ēda tikai no rītiem, bet paliekot siltākam līņi pārslē'dzās uz nakts ritmu un līdz ar gaismu cope beidzas, tāpēc sēžot ofisā pie galda nevar pateikt kurā laikā tavi līņi ēdīs, jāiet vien būs uz copi un jāmēģina
sveiks
ko tu teiktu ja es līni ķertu uz samīcītu rupmaizi un virsū uzkaisītu vaniliju cukuru.
PALDIES JAU IEPRIEKŠ
iespējams, ka kaut kur līņi ēd šādu ēsmu, arī pats dažus esmu noķēris uz maizi, bet vispār tevis minētā vairāk ir raudu ēsma
Sveiks!
Nosauc, lūdzu, savas favorītu ēsmas šādām zivīm: breksis, līnis, rauda, asars, sapals, vimba, karpa, karūsa!
Ja jautājums par sezonu, tad aktuālā - vasaras sezona!
Paldies jau iepriekš!
1. motilis (breksis, u.c. nelielās zivis +vimbas)
2. mušu kāpuri, praktiski visas zivis
3. mannā "boltuška"
4. slieka
5. ūdenstārpi - maksteņi
6. kukurūza
Sveiks, mazliet izbrīnija, ka pie lielupes viens onkulis salmo Lielajam Breksim lēja klāt koka kōlu. Teica, ka visas zivis, kas sevi ciena ēd saldu.. Ko domā par to? Varētu strādāt?
protams var strādāt un strādā, i sīrupi i limonādes i zaptes strādā, vajag tikai eksperimentēt
sveiki! Vai uz āķa var likt vienalga kādu makaronu un kā tas jāsagatavo ?
gribētu redzēt kā tu uz āķa tīsi garo spageti makaronu.... :), makšķerēšanai var izmantot maszos radziņus un zvaigznītes, makaroni jāvāra tieši pusi no laika, kas rakstīts uz paciņas, tad jānoskalo aukstā ūdenī, pēc tam var piebērt kādu sauso atraktoru smaržai, bet var arī nebērt
Sveiks Normund!paklau, vai salacas upē tur kur ir Mazsalacas pilsētele tur arī jāpērk licence?
Salaca ir sadalīta pa posmiem, precīzas robežas nenosaukšu, bet visā Salacas garumā vajadzīgas licenzes, pietam laivotāji nevar vienā vietā nopirkt visas atļaujas, katru jāmeklē atsevišķi
Sveiks!
Vēlējos zināt vai līnim patīk arī kādi aromāti ja jā tad kadi būtu labākie?
protams, ka patīk, strādā ķimenes, koriandrs, anīss, vaniļa, balderjānis, pat nedaudz petrolejas, ķiploks
Sveiks.
man Tev daži jautājumi.
1. vai šis kātiņš http://shop.salmo.lv/products/8251 ir Daugavgrīvas ielas veikalā un līdz kuram datumam ir atlaide, kas attiecas uz viņu?
2. Vai fluokarbona aukla ir piemērota priekš ''burbuļa'' pludināšanas upē? nevaru saprast,itkā pluss ,ka neredzamāka,bet ,manuprāt, mīnuss,ka ir ātrāk grimstoša par parasto monofilo auklu,tātad lielāka iespēja,ka aizķersies kādā zemūdens ķērājā.. kā Tev šķiet?
1. šie kāti ir visos Salmo veikalos, cena 27.95 un pat reiz tiem ir atlaide 40%, tātad cena ir ap 17 ls, atlaide ir līdz kātus izpirks, jo tie iet ārā no sortimenta, domāju, ka nedēļu vēl kāti būs
2. vairāk tā kā nē, flurokarbons būs krietni pa smagu un tas dzidrums ir tāds nosacīts labums, ziemā jā, vasarā ... vairāk psiholoģiski, ņem visparastāko auklu un nečakarē sev smadzenes
Sveiķi!
Ja tagad braukt uz karpām kādu barību labāk izmantot, ja ņemt vēra kā ūdens vel nav sasiļis? Pēc iespējas saldāku, domātu karpām, vai kā Jus radijāt pagajušā gada raidijumā "barību brekšiem" kura nav tik salda pēc smaržas? Kā arī kādus aromatizātorus varetu pielikt klāt? Melisu, vai ko citu?
ūdens ir jau ļoti labi uzsilis, 'dabā viss zied un notiekās, tāpēc droši vari izmantot pierastās karpu barības, tikai skaties, lai barība nesanāk garšīgāka par ēsmu uz kuru ķersi, gatavojot barību un iebarojot par to noteikti padomā, es pats piemēram pamatā izmantoju Sensas Carp barību, es domāju, ka tā ir viena no vis labākajām barībām vispār, bet viena pati tā ir ļoti stipra un garšīga, tāpēc vienai copei ņemu 2 kg kukurūzas putraimus, tos apleju ar litru verdoša ūdens un kad biki atdziest, tad pieberu kilogramu barības, tad sanāk forša irdena masa, kas nesagulsies klimpā, bet gan uzklās smuku galdu, kur karpim rakāties, tad mana āķa kukurūza vai balto tārpu čupa utr izskatās ļoti iekārojams kumoss