ieber traukā mannu, labāk kādā burciņā, sākumam ber kādus gramus 100, ar diviem -trīs piegājieniem lej klāt siltu vai remdenu ūdeni un maisi, jāiegūst masa kas pēc konsistences ir līdzīga biezam krējumam, kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu un ļauj mannai piebriest, siltā laikā vai telpā process aizņem ap pusstundu . Braucot copēt paņem līdz nedaudz sausas mannas, lai vajadzības gadījumā vari iebiezināt massu, ņem āķi aiz cilpiņas vai lāpstiņas (vēlami klasiska liekuma, vidēji resni āķi ar garu kātiņu, Cobra Mirage, Viking), ar koka skaliņu iesmel nedaudz mannā puņķa un vienkārši to uztin uz āķa kātiņa un liekuma, mīkla nedaudz paslīd uz leju un nosedz asumu.
Es pēc sesdienas aplauziena (raidījumā) svētdien aizbraucu tur pat, ņemot līdzi tikai mannā mīklu, pirmās minūtes desmit pačakarējos, jo tādas īstas saprašanas nebija, bet vēlāk lieta aizgāja ļoti raiti, apķēru visu večus reizes trīs, jo zivis tur ņēma tikai uz mannu, ir jānotic, ka tie puņķi turās uz āķa un tad process aiziet, bet uz āķa tie turās labi, tiesa jāmaina vai jāpapildina kumoss ir pēc katra metiena, bet tas ir jādara strādājot arī ar parasto mīklu, toties mannai , nonākot ūdenī, visu laiku apkārt ir tāds mazs, garšīgs duļķītis, kas papildus piesaista karūsas