nu tagad jau pamazām līņu laiks ies uz galu, kamēr silts viņi vēl aktīvi barojas, bet tikko paliks vēsāks, tā paliks kaprīzi un uz makšķeres trāpīsies ļoooti reti, tāpēc līņu copei, seviķi mācībām, labākais laiks ir pavasaris, kad zāļu vēl maz un pie līņa tikt ir salīdzinoši vieglāk kā tagad :)
ar tām līņu ēmsām ir tā, ka naktstārpu vis biežāk liek, lai izvairītos no sīkzivīm, kuru arī seklumos (0,5-1,5 metri, reti, kad dziļāk), kur ķeram līņus, pietiek, bet pašam līnim pilnīgi nekas nav pretī apēst arī mazu slieciņu pušķīti vai "sviestmaizi"- 3-5 baltie tārpi un 1-2 slieciņas, teiksim es ejot līņos kukurūzu vispār neņemu līdzi, jo nu nav man pieredzes, ka līnis tīru kukurūzu izvēlas labprātāk kā "gaļu".
Barība līņiem derēs praktiski jebkura brekšu barība, protams arī līnis\karūsa, galvenais, lai barība nav gaiša, tai nav jābūt melnai, bet tā noteikti nedrīkst būt gaiša, jo seklumā tāds gaišs pleķis var zivis atbaidīt, un pats galvenais, ka barību līņu copei nevajag daudz, jo līņi nestaigā lielos baros, tie staigā 1-3, retāk 5un vairāk, viņi var it kā grozīties vienā rajonā, bet baros, kā brekši, nestaigā, tāpēc pilnīgi pietiks, ja tu vietā, kur copēsi sākumā iemetīsi 2-3 mandarīna lieluma bumbiņas ar barību, zivis tas pievilinās tieši tik pat labi kā 5 barības "apelsīni", toties zivij pienākot tā nevarēs ātri pieēsties no tīras barības, tieši tāpēc es barību vienmēr jaucu ar zemi, proporcijas 1\1 pilnīgi pietiek.
Noteikti pieliec barībai to uz ko makšķerēsi, ja tie ir baltie tārpi, tad pieliec barībai arī tos, pavisma nedaudz, lai katrā barības bumbā ir 5-7-10 tārpiņi, viss, ar to pietiktu, lai zivs atnākot sajustu garšu, ja ķer uz sliekām, tad sagriez ar šķērēm 3-5 sliekas, laibarībā ir arī sleiku gabaliņi, lai zivs papildus barības aromātam sajūt arī sleiku aromātu, tad viss notiksies daudz labāk
un atceries galveno, līnis ēd no grunts, tātad ēsma jāliek uz grunts un ēsmai jāguļ nekustīgi, ir dažādi izņēmumi, kad līnis sagrābj kustīgu ēsmu, tomēr pamatu pamatos tā ir nekustīga ēsma, jo viņam patīk ēsmu izgaršot, izčūpstināt un tikai tad apēst, tēpēc līņu copē vajag lielu pacietību :))
Pievieno savu komentāru