Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā girtsb

Sveiks skolotāj! :-)

Dzīvojot pie upes bieži izskrienu īsās copītēs salasīt kādu svaigu vimbiņu. Ar piegājienu - ja 4h nav norma, tad pietiek. Gadās arī otrādi, ka nesanāk īsti pamakšķerēt kad galdam viss saķerts.
Bet barību vienmēr iejaucu un pietiekoši minimāli - zinu cik parasti izlietoju.

Bet daudzreiz mēdz palik daudz pāri un jautājums ir cik labi ir sajauktu barību uzglabāt nākošajām copes reizēm?

Skaidrs, ka noliek tumsā, pagrabā, ledusskapī utml, bet tā tomēr ir samitrināta pārtika mēdz notikt visādi dabiskie procesi.

Ko pieredze saka?
Kurā brīdī šāda taupība var dot pretēju efektu, ka iet uz copi ar kādu ieskābušu barību :-)

Barību var un vajag taupīt, tā ir reāla nauda, tāpēc ļoti loģisks jautājums, ja skaties manus raidījumus vai Yotube, tad būsi ievērojis, ka es diezgan bieži uzsveru, ka pirmo mitrinājumu ,- pamodinam barību, iedodam visam apjomam, bet procesā piemitrinu, ielieku gaļu tikai pašā augškārtā, to arī zimantoju, apakšējā daļa ir tāda pussausa, kuru piemitrinu pēc vajadzības, tādu pussausu barību var bez bailēm dienas 3 noteikti glabāt tāpat spaini noliekot vēsumā, copējot piebērsi, aromāta atsvaidzināšanai, sauju divas no pakas un būs viss ok. Ja ir vieta saldētavā, tad var sasaldēt ar visiem tārpiem u.t.t. un glabāt kaut gadu, jā, biki savādāka būs barība, bet pus paku sauso klāt un viss ok. Spainī stāvot barība, mitra un siltā vietā stāvot, sāks rūgt pēc dienām 2, aukstā laikā tā var arī nedēļu nesarūgt, vēl jau atkarīgs kāda ražotāja, kāda sastāva barība u.t.t. .

Lielākais kuriozs ir tas, ka man ar viegli ieskābušu barību ir bijuši super lomi :)))), arī ar ieskābušiem tārpiem :)))), tāda dabīgi skābēta smaķele reizēm nemaz netraucē :)))))), bet nu pārāk bieži eksperimentēt nevajag , sevišķi, ja klāt ir kaut kas vārīts, tad barība nevis ieskābst, bet sāk rūgt un bojāties un tas jau ir cits process un aromāti :)).

ledusskapis, saldētava vai labs, vēss pagrabs un nav problēmu

Atbildēts: 21.aprīlis 2023, 12:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager