kā aromatizatoru tu vari izmantot praktiski visu ko izmanto kulinārijā un konditorijā, arī pusi no aptiekā nopērkamajiem pilieniem un tinktūrām :))))), ar pašgatavotām ēsmām pats gan neaizraujos, jo pats vairāk tomēr koncentrējos uz breksi un breksim pamatu pamatos tomēr gaļa (tārpi) biežāk nostrādā tā kā esmu pieradis ķert :))), lai gan reizi pa reizei makaronus uzvāru, mannā mīklu uztaisu, arī rupjmaizes mīkstumu vasarā līdzi uz upi paņemu, grūbas un prosu arī izmantoju diezgan bieži :),
zinu Liepājā vīru, kurš vāra putru ēsmai, viņš man stāstīja kā to visu dara un kādās proporcijās ko cik ilgi vārā, bet īsti necentos atcerēties, jo zināju, ka pats nekad neko tādu nevāršu, bet viņš grieza to putru kubikos, lika uz āķa, ar to pašu arī biki baroja un tiešām labi ķēra reizēm
zinu, ka auzu pārslas kaut kā mitrina un presē, lai dabūtu tādu gumijotu struktūru, kura turās uz āķa, arī mannā veči vāra tik biezu, ka var griezt kubikos āķim, bet…. kā jau teicu, neauizraujos pats ar to visu
pēc būtības jau ir tā, ka tikko tu sāc vārīt tā tev sanāk kaut kas līdzīgs klimpai (milti, ola, ūdens) un klimpa ir tāds boilas priekštecis copē :)))), tās izmanto ēsmai jau sen, breksim un karpai, savulaik pats turēju klimpas šķidrā medū :)))), tiesa tas bija laiks, kad ļoti priecājos 3-5 noķertām karpām pa vasaru :))))
tas labi, ka tevī iekšā sēž tāds ēsmu “mazais dzejnieks” , uz dīvainīšiem turās pasaule :))))
Pievieno savu komentāru