Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā erixis

Sveiks Normund es makskereju Baartas upe esmu meginajis ar spiningu ar grunteni un ar pludinjmakskeri bet nekas nesanaak uz spiningu lidakas un asari nereage varbut lietoju nepareizos vizuljus kadus man lietot ? esmu meginajis roterus voblerus gumijas zivis un 1 divdaliigo varbut es kautko daru nepareizi ? ar pludinjmakseri man nes prom pludinju un maize ari krit nost biezi ka man tas mazas zivis nokert ? un ja jau es mazas nenokeru tad es ari nevaru uz grunteni . paldies jau ieprieks .

Tā vien izskatās, ka tu makšķerēšanu mēģinu apgūt paša spēkiem, bez kāda pieredzējuša copmaņa palīdzības, neredzot tavu inventāru ir ļoti grūti kaut ko pateikt, vis ticamāk, ka vaina ir nepiemērotā vai nepareizi noregulētā inventārā, pamēģini man aprakstīt ko un kā taisi, kādās vietās makšķerē un tad var būt, ka kaut kādu risinājumu atradīsim.

Kas attiecās uz ēsmas zivtiņu ķeršanu, tad maizi āķim ir arī vajag iepriekš sagatavot, pietam maize ne vienmēr ir labākā ēsma un maizei, mīklai, grūbām un citām tāda veida ēsmām arī āķīši ir jālieto nedaudz citādāki kā copējot uz tārpiem, rudenī maize ne vienmēr nostrādās, tavā gadījumā, ja netiec uz veikalu pēc mušu kāpuriem, prātīgāk būtu vārīt vai termosā gatavot grūbas, ja tev ir termoss, tad ieber tur sauju grūbu un uzlej virsū verdošu ūdeni, aizskrūvē termosu, viegli sakrati un noliec lai stāv, pēc pusotras stundas grūbas ir gatavas, liec uz āķa pašas lielākās, piebriedušākās, raudām un pličiem tās ļoti garšo, ja vāri, tad no mirkļa, kad ūdesn sāk burbuļot uzņem laiku un vāri tieši stundu, ik pa laikam pamaisot, lai nepiedeg. Vari taisīt mīklu, paņem vienu olu un iesit viņu aptuveni 150-200 gramos miltu, iemaisi un sāc mīcīt,'pēc laiciņa īzņem puikuci no trauka, kurā sāki mīcīt un turpini mīklu mīcīt, līdz masa paliek pilnīgi vienāda, bez kādiem kunkuļiem, ja nepieciešams reizēm saslapini rokas, bet uzmanīgi, kad mīkla gatava ieliec to plēves maisiņā un vari copējot to izmantot pāris dienas, šāda uz olas bāzes gatavota mīkla ļoti labi turās uz āķa un arī zivīm tā garšo

Atbildēts: 12.oktobris 2009, 13:43 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Komentāri
 
Vietējie stāsta, ka pavasarī daudz zivis peldējušas ar vēderiem uz augšu ''sveiciens no Lietuvas'', tā kā uz lieliem lomiem nav ko cerēt. Maini copes vietu...
12.10.09
 
nemaku teikt neesmu tur vel neko nokeeris :D bet mans draugs uz dzivo 1 asari dabuja
12.10.09
 
Bārtā jau vispār ar zivīm ir liela naprežonka......
12.10.09
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager