Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā eerglis

Sveiks!

Par raidījumiem liels paldies, ir pamācoši un vajadzīgi!

Man jautājums par barībām, kuru nespēju vēl atrisināt....

Salmo gatavās barības (faktiski copēju tikai ar tām, citas izņēmuma kārtā esmu mēģinājis, bet nav īsti nostrādājušas) ir ar saldiem aromātiem (es vairāk runāju par brekšu barībām), un cik saprotu no lasītā vairāk strādā siltos ūdeņos. Par cik tuvojas rudens un ūdens drīz sāks strauji atdzist, tad tās vairs nestrādās tik labi, jo klasiski vēsākiem ūdeņiem izmanto nesaldus aromātus ķiploks, dille, koriandrs utml.

Vai var pie gatavajām Salmo barībām likt klāt ķiploku vai koriandru neskatoties uz to, ka to oriģinālais aromāts ir diezgan salds? Vai tomēr nepieciešams, kautkādā veidā barību atšķaidīt (ar zemi vai saulespuķu sparukumiem utml) lai nosistu to saldo aromātu un tad likt klāt ķiploku, koriandru utml? Copēšana paredzēta ar fīderi Daugavā ap Ikškili, līdz pat pirmajam ledum.

Salmo Lielais breksis nu nemaz nav salda barība, saldas ir karpa, medus u.t.t. baribas, es Salmo breksi izmantoju arī ziemā, tieši tāpat kā Sensas Bremes, tur viss ir ok, zemi gan pieliec klāt, jo nu jau barības krāsa sāks spēlēt diezgan lielu lomu ...., par tiem aromātiem , likt vari klāt ko gribi, tikai atceries, ka ķiploks noēdīs visu pārējo aromātu, ja koriandrs u.t.t. tikai papildina barības oriģinālo aromātu, tad ķiploks visu pārņem, nesaku, ka tas ir slikti, vienkārši jārēķinās ar to, labāk sākt eksperimentēt ar mazām barības porcijām. Es pats lietoju granulētos ķiplokus, kurus tirgoja pārtikas veikalos, ja nemaldis tad firmas Anatols fasējums, pēdējā laikā neesmu redzējis, svaigie ķiploki jāizmanto ļoooti uzmanīgi, jo tur bez aromāta nāk līdzi arī stiprums, bet to var ātri pārforsēt

Atbildēts: 20.augusts 2010, 13:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager