Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā johanson

Labdien!

Man ir viens komentārs un daži jautājumi. Komentārs par Salmo barībām. Esmu izmēģinājis vismaz 4 veidu Salmo barības – Breksis, Lielais breksis, Līnis, Rauda. Novērojums tāds, ka nejaucot klāt Sensas barību rezultāti ir ievērojami sliktāki. Varbūt kaut ko nepareizi daru, bet tas novērots gan līņu copē, gan upē ķerot breksi un raudu. Jaucot Salmo 50/50 ar Sensas rezultāts vienmēr ievērojami labāks. Droši vien neredzot kā barība tiek gatavota un kādos apstākļos notiek makšķerēšana, kaut ko atbildēt būs grūti, bet ja ir kādi komentāri, labprāt uzklausītu.

Savukārt jautājumi vairāk ir saistīti ar atraktoru tēmu. Pēdējā laikā mēģinu eksperimentēt ar melasi, bet šķiet tas vairāk piešķir barībai garšas īpašības nekā aromātu (lūdzu palabo, ja kļūdos)

1) kādus atraktorus varētu lietot kopā ar melasi?

2) kādas ir tavas domas par Sensas atraktoriem?

3) kādus atraktorus atkarībā no gadalaikiem (vai atraktoru kombinācijas un daudzumus) varētu ieteikt gatavojot barību brekšiem.

Jau iepriekš pateicos par atbildēm un atvainojos, ja jautājumi jau tikuši uzdoti iepriekš!

Praktiskā copē starpībai nevajadzētu būt tik milzīgai, jo SALMO barības paša pa sevi ir visnotaļ labas aromatizācijas un pēc pareiziem principiem būvētas barības, protams SENSAS ir trīs galvas augstāka ranga barības, bet tām arī ir cena, pats praktiskā copē pamatā tomēr izmantoju Salmo barības, ja lieku Sensasu klāt, tad vienu uz 3-4 kg Salmo , lai Sensas barība strādā gan kā barība, gan kā atraktos.

Melase barību iekrāso tumšu un saldina, bet aromāts tai ir rūgtens, kas ir ļoti svarīgi, ja gribās atsijāt smalkās zivis, es pats papildus melasei neko citu nelietoju, bet ja ir vēlme, tad vari lietot praktiski jebkuru aromātu, ja kas, tad melase ir ieteicama copei upē, stāvošos ūdeņos tā nedodot īsto efektu, tā apgalvo melases ražotāji, es pats melasi lieku tikai brekšojot, jo tad nepieciešama lipīgāka un smagāka barība

Sensasam ir vieni no, ja ne paši labākie atraktori, gan sausie, gan šķidrie, esmu testējis dāžādus poļu, leišu un citu brīnumdaru atraktorus, ar retiem izņēmumiem tie pamatā ļoti ātri zaudē savu aromātu, pat tad, ja tikai attaisi pudelīti vai paciņu, SENSAS tieši tāpat smaržo arī pēc 3 gadiem

Atraktoru daudzums ir strīdīga lieta, man daudzi paziņas, kuri lieto atraktorus, uz vienu barības porciju mačiem, tas ir 4-5 kg sausas barības ,izmanto visu paciņu vai pudeli atraktoru (0,3kg vai 0,5 litri), es kad lietoju tīru Sensas barību papildus aromatizatorus neizmantoju jau gadus 5 un pārskatot rezultātus varu teikt, ka zivis no tā man sliktāk neķeras..., es tomēr ieteiktu atraktorus izmantot pašgatavoto vai vidējās klases barību aromatizēšanai, piemēram Salmo barībām, ja zivis tai vietā ir ļoti izlepušas, tad var piešaut kādu 1\3 daļu no atraktora iepakojuma uz dienu.

No tādiem populārākajiem atraktoriem varu minēt Sensas Aromix sērijas (šķidrie) Bremes, Carp, Canal, bet tur ir vesels lērusm arī ar tīriem aromātiem kā šokolāde, karamele, medus, anīss, koriandrs, tie visi strādā, tikai nevajag vienā barībā tos visus miksēt...., no sausajiem ir izcils siltā laika atraktors CARPIX, strādā uz visu zivi, uz breksi un karpu izcili, es ja lieku, tad lieku atraktorus pa barības porcijām, pietam nekad sākuma iebarojumā, tikai papildbarojumos, uzleju atraktoru, iemaisu barības virskārtā un no tā uztaisu bumbas, ja ir ok, tad var turpināt strādā ar šo aromātu, ja kaut kas nepatīk, tad nākošam barojumam pielieku citu

atraktoriem līdzi ir jābūt, no tiem nevajag baidīties, bet tiem arī nevajag akli ticēt, jo pareizi sagatavota un pasniegta barība, pat stipri vienkāršāka, dara brīnumus, tāpēc iesaku piestrādāt šajā jomā un kad ir pārliecība, ka visu dari pareizi, tad var arī ar aromātiem pastrādāt...

Atbildēts: 25.maijs 2011, 13:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager