Sveiks, Man ir sekojošs jautājums, nozvejojot zivi tā uzreiz ir jānosit vai jāļauj tai pašai nomirt? Vienreiz uzreiz nositu, bet atvedot mājās tā visa bija noasiņojusi. Kā jūs rīkojaties izvelkot zivi, ja līdz mājām ceļš ir 4-6 st. Paldies.
Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.
Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:
Sveiks, Man ir sekojošs jautājums, nozvejojot zivi tā uzreiz ir jānosit vai jāļauj tai pašai nomirt? Vienreiz uzreiz nositu, bet atvedot mājās tā visa bija noasiņojusi. Kā jūs rīkojaties izvelkot zivi, ja līdz mājām ceļš ir 4-6 st. Paldies.
Makšķerējot baltās zivis tās turu 3-4 metrus garā uzglabājamā tīkliņā, beidzot makšķerēt paņemu uz mājām tās zivis kuras taisos apēst, pārējās palaižu vaļā, tās ko paņemu nogalinu, lai nemocās pa ceļam un arī tīri no kulinārās puses esot kaut kāda garšas starpība starp nogalinātu un nomirušu zivi, bet tas gan laikam ir par ūdenī nomirušu zivi. Savukārt, ja copēju no laivas, kad iznāk daudz pārvietoties, tad tās zivis, ko ņemšu uz mājām nogalinu uzreiz, jo pirmkārt to nosaka makšķerēšanas noteikumi, otrkārt zivs var izlekt no laivas un rībinoties pa laivu tā baida citas zivis. Siltā laikā gan zivju saglabāšana ir paliela problēma, tāpēc daudzi, arī pats, no rīta ķertās zivis ap pusdienas laiku notīra un apsāla vai piepilda ar nātrēm un atstāj kaut kur ēnā, pretējā gadījumā zivis līdz vakaram var aiziet bojā.
Intereses pēc gribētu uzzināt, no kurienes uz kurieni tad tu dodies, ja tev mājupceļš aizņem vairāk laika kā pati makšķerēšana.
Pievieno savu komentāru