Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā dzhams

Sveiks Normund! Pērno gadu nedaudz sanāca aplauzties ar pavasara brekšu copi, tamdēļ neliela konsultācija noderētu!

Procesam bija 2 mēģinājumi - Izvēlējāmies 2 bedres un vienu kanti(no 6- uz 8m), tātad 3 laukumi, kuri tika veidoti saurbjot trijstūra veidā 3 āliņģus vienu no otra 40-50 cm! Kā pamatbarība tika izvēlēts zivju kobikorms granulās, kuru noplaucēju un apjoms sanāca ap 3/4 no majonēzes baltā spaiņa! + 2 smaržai 2 nelielas saujas Bruda Lielais breksis! No rīta ierodoties, pirms copes procesa nolaidu ar barotavu balto rīvmaizi + baltajiem!

Pirmajā reizē starp 5dienu un 6dienu uznāca baigais spalgonis no +1 uz -10 un norakstīju necopi uz straujo laika maiņu un pāris finierīši tik izvēlās! Otrajā reizē +4 laiks stabils un vienalga necope! Breksis tajās bedrēs ir un tamdēļ radās sajūta, ka barība radījusi pretēju efektu!

1.Ko labāk ziemā izmantot brekšu piebarošanai pirms copes, ka pamata galdu un ko labāk izmantot kā gardumiņu jau copes dienā?

2. Kā barību labāk laist lejā uz grunts? Mitrā veidā Bumbiņās vai sausā veidā ar barotavu?

3. Cik daudz vienam laukumam nepieciešams barības?

Paldies, Ne brekša asakas! ;)

brrrrr kaut kā neiebraucu tajā visā ko tu tur esi darījis, pirmkārt priekškam tu urbi 3 āliņģus vienu no otra 40-50cm, parasti brekšu copei vietu gatavo tā, ka ja runa iet par lieliem brekšiem un laiks ir silts, tad uzreiz uztaisa dubulto āliņģi, āļiņģus taisa vienu no otra ne tuvāk par metriem 15-20, cenšoties aptvert dažādus dziļumus, jo brekšu ceļi ir neizdibināmi, ja zini, ka neviens tavos āļiņģos neielīdīs, tad vēlams taisīt 7-10 āļiņģus, jo nav jau jēga sēdēt pie āļiņģa, ja tur zivis nav. iepriekšējai iebarošanai ir jēga, ja vari barot dienas 3-5, ja tikai 1-2, tad vari panākt to, ka breksi, ja tas ir ezera breksis, pieēdas, tur pat kaut kur tusēs, bet nereaģēs uz tavu kumosu. Uz vienu āļiņģi vienā reizē vajadzētu nolaist vienu lielu barotavu (200-300gr) ar barību - to pašu plaucētu kombikormu, barot tikai un vienīgi ar barotavu, atnākot copēt ar mazo barotavu vajadzētu nolaist lejā biki to uz ko ķersi, nevis kaut kādu mistisku rīvmaizi, kas uztaisa baltu pleķi uz grunts :), ja tu ķer uz baltajiem, kas gan nav pārāk gudri, tad vajag nolaist uz grunts, precīzāk atvērt barotavu ka'du metru virs grunts, šķipsnu ar baltajiem, kapātām slieciņām, motilīti, pietam tārpus var nedaudz saspiest, sakapāt, lai ir vairāk aromāta un sulas, tas brekšuku sakaitinās.

Pati cope izskatās tā, ka tu pieej pie āļiņģa, nolaid ēsmu uz grunts, paklauvē nedaudz pa grunti, lēni izšūpo virs grunts , pacel ēsmu kādu metru virs grunts, izšūpo lēnām visu šo augstumu, ja copes nav, tad ir vērts pastrādāt ar ātru driblu, kas patīk finieriem līdz kilogramam, bet nav jēga sēdēt pie viena āļiņģa ilgāk par minūtēm 5-10, celies un ej pie cita āļiņģa, tādējādi pārbaudi dažādus dziļumus un kaut kad puiki sāk ēst.

Es pamatu pamatos vienmēr brekšoju ar motili, pareizi pērkot lielākā vairumā cena nav tik traka, sevišķi ja salīdzina ar vasaras iebarošanas izmaksām :), tāpēc man uz 2 dienu copi ar 0.5kg pietiek, motiļa piedeva barībai vai tīrs motilis nelielos daudzumos ļauj piespiest brekšuku ēst jau pavisam drīz pēc copes sākuma

Atbildēts: 7.marts 2012, 17:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Komentāri
 
no 3 āliņģiem veidoju trijstūri , lai var apakšā izveidot lielāku galdu! Domāju ka breksis nav kā cūkas, kas pienāks un nostāsies viens otram blakus un locīs iekšā, tamdēļ arī lielākam baram lielāks laukums, kur izvērsties un nav maz čupiņa jādala! Visticamāk esmu pārbarojis, jo reāli apjoms, ko sabērām ir stipri pa daudz un tomēr šoreiz vairāķ spiedīšu uz gaļu ne graudu pasauli... paldies par info, kļūdu labojums būs wīkendā! ;)
07.03.12
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager