varbūt jūs zinat,kā no gumijas zivtiņām var dabūt arā to smaku,un vai tas iespaido plēsējus?paldies
Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.
varbūt jūs zinat,kā no gumijas zivtiņām var dabūt arā to smaku,un vai tas iespaido plēsējus?paldies
Domāju, ka smaka copi iespaido minimāli. Esmu dzirdējis, ka gumijzivis tur kopā ar zivju gaļu ledusskapī un tad nepatīkamā naftas smaka pazūd, bet pats to izmēģinājis neesmu un domāju, ka lielas jēgas no tā nebūs, jo līdakas un zandarti taču nav haizivis. Līdaka guļ kaut kur noslēpusies un gaida kamēr garām peldēs kāda garšīga zivtiņa, bet haizivs visu laiku ir kustībā, jo tā nepārtraukti meklē kaut ko uzkost un orjentējas arī pēc ožas. Ja okeānā ielej asinis vai zivju eļļu tad haizivis ir uzreiz klāt, bet mūsu ezeros var liet vai neliet asinis vai zivju eļļlu, jo līdakas uz tām smakām nereaģēs.
Pievieno savu komentāru