Zivju pagatavošanas receptes

šito citreiz....
27.novembris 2010, 13:20 | links
 
...... vienkārši reņge marinādē...
Paņem strimalu(reņgi) iztīra, atstā tikai fileju, lielām strimalām var ribas arī izgriezt(ja nepatīk asakas) ievieto marinādē, kuru pagatavo šādi, sāls, lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari(nedaudz), uzvāra, pievieno etiķi un sīpolus(daudz)..pēc diennaktis tie ir gatavi- ēd parasti ar kartupeļiem kažokā....var sagriezt smalkāk marinēto strimalu kopā ar marinētiem sīpoliem, krējumu un majonēzi klāt !
27.novembris 2010, 13:11 | links
 
Brētliņa- brētliņu var tīrīt var arī netīrīt, iesaku no mazās zivtiņas fileju izgriezt, sāli(padaudz), nedaudz krustnagliņas, lauru lapas , smaržīgos piparus, pilngraudu piparus, etiķī, ..°..pēc diennaktis gatava zacene! Ēd ar rupjmaizi, margarīnu.... MMMMM...Nu vēl baltvīnu...
26.novembris 2010, 21:38 | links
 
Paldies , Guntar !
12.novembris 2010, 20:25 | links
 
Ā, to pats esmu darījis :)) Tēvs kaut kā īpatnēji , ilgstoši sautēja, pirms tam etiķūdenī ar pienu turēja uz nakti...
12.novembris 2010, 20:16 | links
 
Labi, bet man jau liekas, ka es to recepti vairākas reizes jau publiskoju. Varbūt tas bija zivē, neatceros:)

Visupirms noķert līdaku vajag:)
Kārtīgi notīra, tā lai balta, un neslīdīga(nevienam neuzticu).
Nogriež filejas. Ja līdaka brangāka, tad virs ribām gareniski nogriež muguru nost, un atstāj kotletēm. Ribu un vēdera daļu sagriež gabaliņos, lielai līdakai var atgriezt arī ribas nost, tad būs vispār gabaliņi bez 'kauliem'.
Zivi apkaisa ar tuč tuč sāli un citronpiparu. Cep miltos un olā. Sacepto liek cupā, noderēs:D
Pannā sacep sīpolus un burkānus 50:50, cik kurš grib, jo tā līdaka ir, nu paši sapratāt, salīdzinoši ar pārējo.
Nu tā, kad vis sacepts, kārto pannā pamīšus zivi un burkānus ar sīpoliem, kamēr panna pilna. Mūsmājās ar vienu zivi šito recepri nekrāmējās:) Tapēc to daram katlā.
Nu, kad vis sakrāmēts, pārlej ar saldo krējumu, un "uzvāra" līdz kādam ceturtajam burbulim. Nu, tā uz aci.

P.s. Vispār šitai receptei vajag zandartus, jo līdaka ir....nu paši saprotiet:))
12.novembris 2010, 20:10 | links
 
Kāds troļļu mēles pazinējs vēl varētu receptītes brīvajā laikā patulkot...
12.novembris 2010, 13:24 | links
 
Atradu interesantu saitu dānijā par zivju filēšanu.
Tajā skaitā arī butes.
http://mikandersen.dk/opskrifter.htm
Eleganti viss ar bildēm parādīts.
12.novembris 2010, 12:57 | links
 
Teiksim tā, es nevēmu, bet bija kas vemj uzreiz :))
10.novembris 2010, 08:25 | links
 
Roli , dīķgliemeži taču tās pašas midijas vien ir , nevajadzētu būt tik traki ka jārij bez domāšanas , daudzās valstīs tās ir delikatese un ēd svaigas ar citrona sulu .
10.novembris 2010, 07:33 | links
 
Dīķgliemežu recepte,tos liek uz oglēm..atverās čaula, nedaudz pasautē(lai nedabūtu infekciju), vedera saturu atgriež, ēd bez domašanas , uzreiz rij, lai nenāktu atpakaļ :))
9.novembris 2010, 22:59 | links
 
Nē , man "izdzīvošana" bija tikai LV apstākļos, no ogām varēja tik krūmos sēdēt :)) Vajadzēja laikam opi vairāk pratināt, tad būtu zinājis, kas un kā :))
9.novembris 2010, 22:43 | links
 
Tas viss ir pupu mizas salīdzinot ar islandiešu delikatesi pūdēto haizivi, vo tā ir manta!
9.novembris 2010, 22:40 | links
 
Nultrijas man bija lauku mājās, pasaku varu sacerēt:) audzēt, sev dārgāk sanaks :)
9.novembris 2010, 22:35 | links
 
Ne jau es no laimes šos ēdu....Vardes un jēlas zivis mums arī vandīja, cilvēka saprāts visādus jokus met....Badā garšu īpaši nejūti ! Bet nagjes omcenes teica friči rija vēsā mierā :))
9.novembris 2010, 22:34 | links
 
Nūtrija tiešām garšīga kūpināta ,ja vēl etiķa marinādē oj ......:DDD
9.novembris 2010, 22:32 | links
 
Varžu kājas garšīgas maķenīt pēc vistas smeķo tikai maigākas Krokodils arī pēc vistas filejas
9.novembris 2010, 22:30 | links
 
Kilka
atceroties koju laikus.bij mums tāds Mieriņš Aivars kursā.tas no mājas veda nūtrijas tušonku,mājās gatavotu.vot tā bij štelle!
:)))
9.novembris 2010, 22:27 | links
 
Bums , man nācies visus rāpuļus ēst un galināt, kad bads kuņgī nabaga laimes nesēju(zalkti) noēda uz nebēdu :)) Mūs izglāba buks :))
9.novembris 2010, 22:21 | links
 
Ezi būtu žēl ,bet čigāniem ezis un jēra galva tā ir pirmā delikatese.
9.novembris 2010, 22:18 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager