Labi, bet man jau liekas, ka es to recepti vairākas reizes jau publiskoju. Varbūt tas bija zivē, neatceros:)
Visupirms noķert līdaku vajag:)
Kārtīgi notīra, tā lai balta, un neslīdīga(nevienam neuzticu).
Nogriež filejas. Ja līdaka brangāka, tad virs ribām gareniski nogriež muguru nost, un atstāj kotletēm. Ribu un vēdera daļu sagriež gabaliņos, lielai līdakai var atgriezt arī ribas nost, tad būs vispār gabaliņi bez 'kauliem'.
Zivi apkaisa ar tuč tuč sāli un citronpiparu. Cep miltos un olā. Sacepto liek cupā, noderēs:D
Pannā sacep sīpolus un burkānus 50:50, cik kurš grib, jo tā līdaka ir, nu paši sapratāt, salīdzinoši ar pārējo.
Nu tā, kad vis sacepts, kārto pannā pamīšus zivi un burkānus ar sīpoliem, kamēr panna pilna. Mūsmājās ar vienu zivi šito recepri nekrāmējās:) Tapēc to daram katlā.
Nu, kad vis sakrāmēts, pārlej ar saldo krējumu, un "uzvāra" līdz kādam ceturtajam burbulim. Nu, tā uz aci.
P.s. Vispār šitai receptei vajag zandartus, jo līdaka ir....nu paši saprotiet:))
12.novembris 2010, 20:10 |
links