Makšķerēšana jūrā

Zivnieks.
Es braukšu svētdien. Vot tā, tagad būs jārauj vaļā bairīts!
25.februāris 2011, 14:31 | links
 
Mja, tēma ta ir Makšķerēšana jūrā, bet aizgāja maize, olas :)
25.februāris 2011, 14:31 | links
 
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
25.februāris 2011, 14:30 | links
 
Draiskuli,pie reizes pajautā varbūt var izmantot karpu iebarojamos šķistošos maisiņus.Kuņģī tak izšķīdīs;)))))))))))))))
25.februāris 2011, 14:30 | links
 
Mana tjoša kādreiz plāceņ-kotletes taisīja samaļot gaļu kopā ar novārītām cūku pupām vai pelēkajiem zirņiem. Ar skābo krājumu, mmmmm, mēli varēja norīt. Cik reižu nemēģināju atkārtot, nekad tik labi nesanāca...
25.februāris 2011, 14:29 | links
 
kilka

Paskaidro, kamdēļ to dara? Par rīvmaizi un drupačām apviļajot vai panējot skaidrs, maize tapēc, ka padomju laikos tas bija lētākais variants, lai palielinātu masu, jo ola šo funkciju nepilda.
25.februāris 2011, 14:28 | links
 
eerglis
tieši tā arī ir, jā :))) bet kopā ar olu, tas viss vēl labāk saķep, bet tas tad ja taisa standarta maltās gaļas kotļetus :)))
brusis
ko vēl ne....kožoties tajā gardumā un udzerot bairīti, tas viss tik labi kopā iedarbojās, ka neko labāku envar vēlēties :))
25.februāris 2011, 14:26 | links
 
Oki oki, tā rī uztveru, man mācoties un pabeidzot iestādi skaidroja par šo lietu mazliet savādāk un protams ir arī piedeva-līme iebarojamajam, pats Salmo veikalā redzēju, tādas mazas paciņas, vajag tikai pārdevējam uzjautāt, kura cepšanai labāka upes, jeb ezera :)))))))))
25.februāris 2011, 14:25 | links
 
draiskulim nav taisnība. Maizes likšanai nav nekāda sakar ar padomju laikiem. Pie maltās gaļas izstrādājumiem vienmēr liek klāt maizi, rīvmaizi vai drupačas.
25.februāris 2011, 14:24 | links
 
nez man mācīja, ka maize ar līmē kotleti kopā lai nav baigi daudz olu jāliek klāt :)
25.februāris 2011, 14:21 | links
 
Ir arī tāda lieta,kā pārtikas līme;)))))))))
25.februāris 2011, 14:21 | links
 
Draiskulis
tas viss nav jāuztver kā parastā ēdiena pagatavošana, bet gan kā ekskluzīvs process (lucīši kā nekā :DD), kura sastāvdaļa ir arī pamērcēta baltmaize... u vsjo!!!
25.februāris 2011, 14:21 | links
 
eerglis

Tapēc lika oliņu :)
25.februāris 2011, 14:18 | links
 
maize satur kotleti labāk kopā. lai neizjūk :)
25.februāris 2011, 14:17 | links
 
Maizi lika klāt padomju laikā, lai iegūtu lielāku apjomu, maizei nav nekādas citas nozīmes.
25.februāris 2011, 14:14 | links
 
nav obligāti...tā luča masa, kopā ar gaļu, ta'pat labi turas kopā, bet domāju, ka kopējo ainu, oliņa noteikti nesamaitās un to droši var darīt :DDD
25.februāris 2011, 14:02 | links
 
zivniek, vai kādu oliņu navajag piesist?:)
25.februāris 2011, 14:00 | links
 
kuilis
nedomāju, ka ir zivs, ko nevar vārīt :DDD izņemot tās okeānu krāsainās :)))
iesaku izdarīt tā - saķer lučus, aizstiep mājās, mājās ejot nopērc sīpolu, baltmaizi, bairīti (vismaz 2 litri), malto gaļu, kad esi mājās nogriez galvas, izņem iekšas, uzmet uz pannas sviesta piku, pagaidi kad izkūst, tālāk šitos čūskulēnus virsū, apber ar sāli, lucīšus nevajag īpaši kārtot vienkārši čupu uzmet un cep, kamēr šie paliek tādi brūnganīgi, tālāk, noņem to visu nost no uguns un ieber bļodā, kamēr dziest, nomizo sīpolu, sagriez četrās daļās, pārīti ar baltmaizes šķēlēm iemauc ūdentiņā (var pienā) lai drusku pamirkst! Tālāk no pagultes velc ārā gaļsmašīn, kurā stūķē iekšā padzisušos lucīšus, sīpoldaivas, un maizi, kad tas viss izdarīts, iegūto masu izlaid cauri gaļsmašīnai vēlvienreizīt :)) tad visu samaisi kopā ar jau malto gaļu, tad atkal kurini plīti un mauc virsū pannu, lai karsējās, kad uzkarsusi, uzpilini tuč, tuč eļļas, vai uzliec pikuci sviesta, kad tas izdarīts, no iegūtās masas veido smukus bimbuļus un mauc virsū uz pannas, apcep no visām pusēm, tad steidzīgi rauj vaļā bairīti, un kodies bimbuļos, kamēr tie silti, un dari to tik azartiski ka tauki tek pa zodu lejā, tad to visu apslaki ar vēsu bairīša malku...atkārtot tik ilgi kamēr esi spējīgs :DDD
p.s. lucīšu un gaļas attiecība ir apmēram tā - 1kg lucīšu, pret 400 gramu malto gaļu....

vot tā, tagad rītā būs jābrauc lucīšos :DDD
25.februāris 2011, 13:57 | links
 
Bērnībā ēdu kūpinātas "zābakšnores" tik tās jau līdzinājās kātīgām virvēm, tīklos ķertas, pie krasta laikam liela izmēra nenāk. tapēc arī radās doma savārīt gardu buljonu, bet, ka tik nesanāk ziepes, moš tos nemaz nevar vārīt?
25.februāris 2011, 13:29 | links
 
vaitad tās "zābakšnores" ir ēdamas???
:DDD
usjo.mans dodas "pastaigā" iekš to līc!
":))),
25.februāris 2011, 13:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager