Tuvojas līdaku laiks...Kā pagatavot zivi netradicionālā veidā?
Līdaka ābolu-sinepju mērcē:
Ņemam līdaku, nodīrājam, izņemam iekšas, nomazgājam. Sadalam 2pirkstu gabalos. Izdaram iegriezumus no mugurkaula. No galvas un astes izvāram buljonu. Tālāk, iegriezumos ieziežam sāli un piparus un uzspiežam citrona sulu nedaudz. Ļaujam 5min. ievilkties. Tālāk, ar diega vai koka irbulīšu palīdzību, „sašujam” sagrieztos gabalus, tādus kā ruletēs. Klāt „pietinam”, plānās šķēlēs sagrieztu speķi. Var šim mērķim izmantot zobu bakstāmos. Liekam uz pannas un sviestā apcepam /var arī eļļā/.
Ņemam, nomizojam lielu/labi būtu antonovka/ ābolu, smalki sagriežam, tālāk ņemam sīpolu, smalki notīram, sadalam aristokrātiskās/smalkās/ ripās un apcepam sviestā, apmēram 5.min. Pēc tam, pārlejam ar karstu novārīto buljonu, nu, tā lai nosedz. Samaisam 100gr. krējuma ar 1ēd. karoti sinepju un pievienojam mērcei. Apmaisam un uzsildam, līdz uzmet burbuli. Pievienojam sāli un piparus, pēc garšas. Ar šo mērci pārlejam izcepto zivi un pasniedzam ar eļļā, vai svaigi vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti, ne asakas
20.aprīlis 2011, 23:40 |
links