Vimbas

kārtējo reizi pierādās, ka slāviem nekā svēta nav. un lai nestāsta, ka viss pēc tam tiek atlaists.
30.aprīlis 2011, 11:46 | links
 
Tā Latvijā tiek diskriminētas nacionālās minoritātes....DDD
30.aprīlis 2011, 10:25 | links
 

nu tādas tās normas!
30.aprīlis 2011, 09:47 | links
 
Bauskā šosezon to vimbu ir tik daudz,ka pēc pāris stundām tas process sāk apnikt:)
30.aprīlis 2011, 09:12 | links
 
biju vimbās,Līčos mazā juglā no rīta dabuju 11, pa paris stundām,vakara pilns ar cilvekiem...
29.aprīlis 2011, 23:56 | links
 
Es ņemu vimbu barību,mazliet auzu pārslas,mazliet zemi.Pa pirmo.
29.aprīlis 2011, 22:49 | links
 
Ā. tiem, kas piekrīt ka labāks kodiens tomēr ar barību - rādas, ka ļoti patīk putra (šķ.zirņi, grūbas, auzas, makaroni uc herņa) + sarkanais raudu Trapers. Barotava pilna -grāpsta arī stāvošu / barotava tukša - vajag kustēties.
29.aprīlis 2011, 22:40 | links
 
Asakas nepazūd, viņas ir jāsagriež vai jāsamaļ:)
29.aprīlis 2011, 13:40 | links
 
Nezinu gan kur jums tās asakas pazūd iesālot vimbas (tā vismaz te runāja). Man kā bija tā palika, bet tik un tā garsīgī :)
29.aprīlis 2011, 11:58 | links
 
Mūsu Dievzemītē viss ir savādāk kā pie cilvēkiem,Igaunijā ķer cik gribi,tikai ievēro mēru un lieguma laikus!!! Domāju ,ja nebūtu tādu normu,tik daudz arī neķertu,jo daži no virsnormas ķer adrenalīnu,paziņas paziņa vakar Bauskā izvilka 51gb....
28.aprīlis 2011, 22:04 | links
 
Vakar pirmo reizi biju uz vimbu copi 3 jatā katram norma un vēl kādas 10 tukšās copes un 3 atlaistas man jo biku pasteidzos, bet tā pat prieks līdz ausīm nu forša tā štelle. Tik nav nekādas lielās lielākā bija 44cm, bet pārējas no 31 - 34cm.
Tas viss pie Gaujas Cēsu pusē.
26.aprīlis 2011, 23:35 | links
 
Pirmo reizi biju uz vimbām. Kaut kā savādi sanāk - veči sēž ik pa pāris metriem pa 12 stundām. Velk ik pēc desmit minūtēm pa vimbai, bet kopsummā visiem tikai norma - mistika. Te forumā runā par vītināšanu un kotletēm. Vai tad dēļ astoņām kotletēm brauks cepināties visu dienu saulē. Ja reiz esi aizbraucis uz upi un ķeras, tad kādēļ nevar darīt legāli to, ko visi tāpat dara. Nesit taču ar elektrību vai nevelk ar rūtiņu. Sviests kaut kāds. Nav jau zutis vai lasis. Asaku bez saprašanas, kādēļ jāsargā kotlešu masa?
Vimbas ķēru pirmo un pēdējo reizi. Man ir svarīgs ne tikai process.
26.aprīlis 2011, 22:38 | links
 
Pamēģinat izcept no vimbas teftelīšus Tas būs viens no garšīgākajiem zivju ēdieniem ,ko būsiet ēduši :DD
26.aprīlis 2011, 20:42 | links
 
Ja kāds ir pret zivju vītināšanu tad nezina ,ka vītināti produkti -jebkādi cilvēkam ir vis ieteicamākie jo satur visas minerālvielas un eļļas kuras vislabāk tiek organismā pārstrādātas :DD Vot -un vobla no vimbas ir vītinātu zivju kalngals Pavērojiet Norvēģijā, kā tiek vītinātas mencas Spānijā vītināti šķiņķi u.t.t
26.aprīlis 2011, 20:40 | links
 
Arī izmantoju recepti 2:1, ko man pirms gadiem 40 iemācīja kapteiņa vecākais palīgs vēl kā zaļam jūras puikam, sālot lasi. Tiesa, ''kokene'' dabūja pa spārniem, jo bija nabaga zivtiņu nomazgājusi ūdenī. Pusi šīgada vimbu saliku ''voblā'' - nekas nestāv līdzās tik treknai zivtiņai - pa alus pudeli tauki tek...
26.aprīlis 2011, 20:28 | links
 
vimbs/. labas voblas sanak asakas pazud,protams ta ir gaumes lieta
26.aprīlis 2011, 20:18 | links
 
Jebkuru zivi var veiksmigi pagatavot, viss ir tikai velme to darit! Man vel leduskapi stav marineti Kisi no peipusa atveda man ka ciema kukuli (lidzigi, ka negi) Un tiesam perfekti! Gribesanu vajag :)
26.aprīlis 2011, 17:04 | links
 
Kotletēs arī pa pirmo:)
26.aprīlis 2011, 16:49 | links
 
dzhi - vimba ir ēdama tikai divos veidos - karsti kūpināta, kamēr vēl silta - tas vispār ārpus konkurences, un mazsālīta. Visi citi veidi pagatavot šo asakaināko zivi pasaulē, vismaz man, ir beigušies ar neveiksmi.
26.aprīlis 2011, 15:28 | links
 
Par vimbu sālīšanu - ja garšo, tad droši vien var iztikt tikai ar cukuru. Abi ir konservanti, to attiecība - kā katram tīk. Ir ļaudis, kas cukuru vispār neliek.
Par sāls daudzumu - nevajag pārspīlēt - saucas tak mazsālīta. Man 3 karotes sāls + 1 cukura pietka 7 lielu vimbu fileju apsālīšanai.
Es domāju, ka vimbas fileju apviļājot sāls un cukura maisījumā - tā metode saucas - cik vajadzēs, tik paņems, būs perebors - tā dara ar lasi, bet laša fileja tak vismaz 4x biezāka. Tak atkal jāsaka - garšas sajūtas cilvēkiem dažādas, kas vienam pārsālīts, tam otrs nepagaršojot uzber sāli, pagaršo un uzber vēl.
26.aprīlis 2011, 15:23 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager