Vispār jau iebarošanas barības ir vesela zinātne uz ko zivis reaģē labāk vai sliktāk!!!
Lielākā daļa makšķernieku aprobežojas tikai ar nosaukumu, nosacītu smaržu un cenu!
Zivij ir sekojošas maņas: redze, oža, garša
bet vissvarīgākā vēl ir zivs pašsajūta pēc barības uzņemšana - jo no tā ir atkarīgs vai zivs to vel ēdīs un uzturēsies.
Makšķernieki kas pieiet profesionālāk pēta un balansē sastāvdaļas un pieturas pie vadlīnijām:
1) lai barība nerūgtu -
Neizmanto kviešu produktus , vai vārītus putraimus
2) lai barība būtu viegli sagremojama -
Liela daļa attiecas uz pirmo punktu, bet klāt nāk neapstrādāti graudi, rieksti un tml. Barību palīdz sagremot dažādas piedevas un piedevu kompleksi.
3) Lai barībā būtu zivīm nepieciešamie vitamīni un aminoskābju kompleksi, proteīni-
Tā patās kā cilvēkiem zivīm ir vajadzīgi vitamīni, aminoskābes un proteīni - zivs spēj atšķirt un novērtēt barības uzturvērtību. Barībai jābūt pietiekoši augstu barības vērtību, bet nedrīkst būt pa daudz jo tas radīs smaguma sajūtu un zivs noies gulēt kamēr pārstrādās kuņģa saturu, kas jau nav makšķernieku interesēs.
Aminoskābju kompleksi makšķernniekiem ir jau speciāli nopērkami Amino/Minamino utt.
4) garšai pievieno sāli, piparus(čili) , saldinātājus.
Jūs tak neēdat salmus - tad pagaršojiet to barību ko taisat zivij!!!
5) sastāvdaļas kas veido barības krāsu, vai masu, smaržu -
Te ir vis dažādākais klāsts ar sastāvdaļām ko cilvēks var iedomāties!
3.maijs 2011, 13:49 |
links