Kā jau iepriekš rakstīju,nedrīkst Latvijā zandartu sezonu sākt 1.jūnijā.No paturētajiem 6.2 un 6.45 ,abi ikru pilni,nenārstojuši. Laivošanas copes sezona jāsāk ar 20.jūniju.
Za ribalku!
Vislabākais zandarts ir
1.-250 gr ūdens/aukc/
2.-2.5 ēdamkarotes sāls
3.-2,5 karotes cukurs
4.-1 ēdamkarote 9% etiķis
5.-2 vidēji sagriezti sīpoli
Zandartu safilē plānās sloksnēs/laša griezums
pārklāj ar sīpolu -pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām Pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/es to daru ar olīveļļu/Pamēģiniet un zandartus vairs nekad necepsiet un savādākā ceļā nemaitāsiet ...::DD Cepšanai der Zandarta galva uz pusēm pārdalīta un centrālā asaka pēc filēšanas tur gaļas klāt paliek vēl gana
Labu ēstgribu un ne asakas
ceptu es taisu ļoti garšīgi, mājinieki jau kož mēlē kā mani ar zanderiem ierauga.
Nekā sarežģita, fileja, apcep ar miltiem, virsū tikai un vienīgi sāli. tad ieliek katlā, virsū dilles , loki, pārlej ar saldo krējumu, uzvāra un uz 30 min atstāj.
Par kūpinātu domāšu, vakardienas 4 safilēti, muterīte drošvien jau šmorē. Pa brīvdienām pieķers, ta jau varbūt ka jāpamēģina uzkūpināt.
Zandarts kūpināts ir labs tikai nedrīkst griezt uz pusi jākūpina vesela un vēders pēc izķidāšanas ir jāaiztaisa ciet /jāiaiztin jāaizšuj vienalga/Tad viņš ir trekns un sulīgas.Asari iedaku kūpunāt veselu neķidātu tad arī ir pa pirmo :DD
Zanderu sezona man iesākusies gana labi, ja ņem vērā, ka es vēl tikai mācos :)) Šonakt divi zandartiņi, no kuriem lielākais 3.56 kg un vēl smuks zutis bonusā :))