Zandartu cope

Kā jau iepriekš rakstīju,nedrīkst Latvijā zandartu sezonu sākt 1.jūnijā.No paturētajiem 6.2 un 6.45 ,abi ikru pilni,nenārstojuši. Laivošanas copes sezona jāsāk ar 20.jūniju.
Za ribalku!
3.jūnijs 2011, 14:49 | links
 
kola
naf tik traki, ja tā Daugaviņa būtu tā aiztirsusies un tas ūdens būtu nekāds, tad zanderis tur točna savu purnu iekšā nebāztu :DDD
3.jūnijs 2011, 14:35 | links
 
Kola
"Piekod" cepumu un neviena zaraza nelīp klāt!
3.jūnijs 2011, 14:31 | links
 
Bumsim jau labi – Usmas zandarts, bet Rīgas Daugavas zandartu tā ēst ir riskanti :)
3.jūnijs 2011, 14:29 | links
 
Kādreiz taisiju bez etiķa.Ledusskapī ~12h un liec uz kārā zoba.
:))
3.jūnijs 2011, 14:27 | links
 
Aiviss - pareizi saprati. Zanderi var arī mazsālītu taisīt.
Bumsi - paldies par recepti. Nākamnedēļ nomēģināšu :)
3.jūnijs 2011, 12:37 | links
 
bums, vai pareizi saprotu, ka bez termiskas apstrādes zanderi gatavo?
3.jūnijs 2011, 12:28 | links
 
Paldies par padomiem,jāmēģina pierunāt to zanderi!:)
3.jūnijs 2011, 12:01 | links
 
BUMSIS masķer na vse ruki!
3.jūnijs 2011, 09:24 | links
 
Vislabākais zandarts ir
1.-250 gr ūdens/aukc/
2.-2.5 ēdamkarotes sāls
3.-2,5 karotes cukurs
4.-1 ēdamkarote 9% etiķis
5.-2 vidēji sagriezti sīpoli
Zandartu safilē plānās sloksnēs/laša griezums
pārklāj ar sīpolu -pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām Pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/es to daru ar olīveļļu/Pamēģiniet un zandartus vairs nekad necepsiet un savādākā ceļā nemaitāsiet ...::DD Cepšanai der Zandarta galva uz pusēm pārdalīta un centrālā asaka pēc filēšanas tur gaļas klāt paliek vēl gana
Labu ēstgribu un ne asakas
3.jūnijs 2011, 08:47 | links
 
Vo!Es ar tā pamēģināšu.
3.jūnijs 2011, 08:38 | links
 
ceptu es taisu ļoti garšīgi, mājinieki jau kož mēlē kā mani ar zanderiem ierauga.

Nekā sarežģita, fileja, apcep ar miltiem, virsū tikai un vienīgi sāli. tad ieliek katlā, virsū dilles , loki, pārlej ar saldo krējumu, uzvāra un uz 30 min atstāj.

Par kūpinātu domāšu, vakardienas 4 safilēti, muterīte drošvien jau šmorē. Pa brīvdienām pieķers, ta jau varbūt ka jāpamēģina uzkūpināt.
3.jūnijs 2011, 08:36 | links
 
Vienreiz nokūpināju zanderi - nav ne vainas.Man gan cepts labāk.
3.jūnijs 2011, 08:26 | links
 
Zandarts kūpināts ir labs tikai nedrīkst griezt uz pusi jākūpina vesela un vēders pēc izķidāšanas ir jāaiztaisa ciet /jāiaiztin jāaizšuj vienalga/Tad viņš ir trekns un sulīgas.Asari iedaku kūpunāt veselu neķidātu tad arī ir pa pirmo :DD
3.jūnijs 2011, 08:13 | links
 
Zanderu sezona man iesākusies gana labi, ja ņem vērā, ka es vēl tikai mācos :)) Šonakt divi zandartiņi, no kuriem lielākais 3.56 kg un vēl smuks zutis bonusā :))
3.jūnijs 2011, 05:52 | links
 
Sienāz nekūpini zanderu, sauss baigi :) labāk nodod kādam speciālistam cepšanai. Ja daudz tad taisi no filejām šašliku.
3.jūnijs 2011, 01:00 | links
 
Viņam pašam vajadzētu sālsūdeni išpricēt.
2.jūnijs 2011, 21:44 | links
 
Nekūpini zandartu, taisi svaigu, cep kažokā utt.... zandarts ir sauss un kūpināts - ne visai.
2.jūnijs 2011, 21:43 | links
 
uzzvani bumsim, viņš tur viņus kaut kā ar sālsūdeni špricē, laikam :))
2.jūnijs 2011, 13:11 | links
 
Pa brīvdienām gribas nokūpināt.

Iesakiet kā pareizi to darīt un ko pildīt vēderā.

Nekad neesmu zandartu līdz šim kūpinājis.
2.jūnijs 2011, 13:07 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager