Kūpinātavas

vidream tam vajag daudz zemes, malkas un rodas ļoti daudz dūmu :D man ir pilsētas variants muca.
20.jūnijs 2011, 10:58 | links
 
zemē ierok kurtuvi un no kurtuves pa zemi iet metāla truba uz koka kasti kas ir virs zemes
20.jūnijs 2011, 10:52 | links
 
valdis687 koka konstrukcija efekts, ja pareizi saprotu ir iekš tā, ka labāk ventilējas, attiecīgi zivs vairāk izžūst. notestē un padod ziņu, ja efekts būs labs, tad es ar apsvēršu šādas konstrukcijas ieviešanu dzīvē. :))

Pagaidām kūpinu tik vistas un gaļu :DDD
20.jūnijs 2011, 10:44 | links
 
eerglis, pie manis bija atbraucis paziņa no Rojas, kurš teicami pieprot to lietu un izteica savu verdiktu kāpēc man bleķa kastē sanāk slapjas zivis, kaut vēdinu utt.
Viņa ieteikums (pēc viņa personīgās pieredzes) bija tāds, ka lai zivis atdotu lieko mitrumu metāla daļai virsū jātaisa koka kaste vismaz 30cm augstumā ar koka vāku un viss būs čikiniekā. Nezinu kā tas strādās, bet pats tagad to konstrukciju uztaisīju, jo man nav apaļa muca, bet skapja veida, un pie pirmās izdevības izmēģināšu.
20.jūnijs 2011, 10:33 | links
 
atklāju vienu fišku, varbūt kādam noder. Mucā kūpinot, uzmaniet lai kurtuves durvis ciet maksimāli, lai mazāk gaisa tiek klāt.un deg viss lēnām. Efekts - ilgāk vienmērīga temperatūra.
19.jūnijs 2011, 22:12 | links
 
paldies V.S.O.P.

bebrs,pilnīgi piekrītu,riskēt toč nevar, tāpēc aizvedu uz pārbaudi un viss oki;)
16.jūnijs 2011, 11:49 | links
 
Neiesaku bez analīzēm medījumu žāvēt, it īpaši cūku. Labāk neriskēt.
16.jūnijs 2011, 11:21 | links
 
Bebru pirms kūpināšanas bija ilgi jāvāra. Domāju, ka meža ruksim tas pats.
16.jūnijs 2011, 11:14 | links
 
Sveiki, varbūt kāds ir mēģinājis kūpināt meža ruksi? doma ribas sacirst gabaliņos un iemarinēt pēc buma vistiņu receptes. varbūt kādam ir kāda pieredze;)
16.jūnijs 2011, 11:11 | links
 
izklausās pēc foršas spēles - līgo vakarā visi sastājās ap ugunskuru, iemet vienu ķilavu bundžiņu iekšā, attaisa muti un gaida kam trāpīsies lielāks kumāss :DD
10.jūnijs 2011, 16:32 | links
 
zaraza - iemet neatvērtu ķilavu bundžu ugunskurā, redzēsi, kas notiks :))
10.jūnijs 2011, 15:22 | links
 
es saprotu, ka tādam mērķim var lietot ātrvārīšanas katlus, ja nevajag rūpnieciskos daudzumos.
10.jūnijs 2011, 15:21 | links
 
a vispār kas notiktu, ja jau aizvākotas bundžas vārītu nevis ūdenī, bet gan šķidrumā ar augstāku vārīšanās temperatūru (tipa iekš kaut kā eļļveidīga)?
10.jūnijs 2011, 15:20 | links
 
viens veids, kā puslīdz droši izvairīties no botulisma ir 100% nehermetizēt traukus... bet tad atkal sākas problēmas ar citiem procesiem - skābšanu, rūgšanu, pelējumu...
10.jūnijs 2011, 15:10 | links
 
jā, vārot atklātā traukā zināms risks ir uzrauties uz botulisma, var būt kāds var piedāvāt iegādāties autoklāvu par daudz maz saprātīgu cenu??????????
10.jūnijs 2011, 15:00 | links
 
cik esmu ar konservēšanu saskāries, tad princips tur baigi vienkāršs - problēma ir tur, ka konservos ar olbaltumvielām (gaļa, zivis, sēnes) var vairoties botulisma baktērija. Pie 100 grādiem šai nekas, tāpēc ši nevairotos ir vai nu tas konservs jāuzkarsē līdz 120-130 grādiem, ko dara autoklāvā, vai konservā jāpadara skāba vide, piem ar etiķi.

Vnk vārīšana, kaut 3 dienas neko nedos.
10.jūnijs 2011, 14:43 | links
 
Neilgi, ilgāk nāksies likvidēt sprādziena sekas! :)
10.jūnijs 2011, 14:38 | links
 
bums
kā Tu domā, ja šprotes taisa, dzelzs bundžas vienkārši vārot katlā, ne autoklāvā, cik stundas jāvāra?????????
10.jūnijs 2011, 14:11 | links
 
paldies bums es pameeginaasu
10.jūnijs 2011, 14:05 | links
 
viss pareizi. tā arī dari :)
10.jūnijs 2011, 11:45 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager